Nieuws
Na de veelal positieve reacties op het introduceren van de voor mensen bedoelde gewrichtsformule op basis van natuurlijke onstekingsremmers, heeft DIO Soap & Spices besloten vanaf nu ook de varianten voor paard, hond en kat op te nemen in het assortiment.
“Na de lezing door orthopeed dr. De Jong zijn veel mensen gestart met de producten op basis van de ontstekingsremmende groenlipmossel en curcumine. Het grootste deel van deze groep ervaart substantieel minder pijn. Om blij van te worden, want wij horen van de klant dat men zich beter kan bewegen! Voor ons reden om het assortiment uit te breiden en ook de varianten voor paarden, honden en katten op te nemen”, aldus drogist Adriaan Jansen. “Uiteraard blijven we ons in de eerste plaats richten op gezondheidsklachten bij mensen, we worden ook zeker geen dierendrogist, maar nu uit onderzoek blijkt dat het effect bij dieren alleen maar gróter is dan bij mensen (70% bij mensen, ruim 90% bij honden en katten), willen we ook klaarstaan voor gewrichtsproblemen bij dieren. Bovendien gaat het eigenlijk gewoon om hetzelfde product, met het enige verschil dat qua zuiverheid en ingrediënten de lat voor menselijke consumptie nog veel hoger ligt”.
Paardensport
In de paardensport is het destijds allemaal begonnen. Het product waar het over gaat is daar ontwikkeld. Bij renpaarden en springpaarden is het ondersteunen van de conditie van de gewrichten erg belangrijk. Gewrichten krijgen flinke klappen en hebben veel te verduren. De meeste topruiters in ons land verzorgen daarom hun paarden met de vloeibare groenlipmossel en curcumine. Later is de formule geschikt gemaakt voor mensen en zijn artsen, onder wie dr. De Jong het gaan adviseren. Eigenlijk heeft het bij mens en dier dezelfde werking: de bestanddelen werken sterk ontstekingsremmend en zorgen daarmee voor vermindering van ontstekingsreacties en vermindering van pijn.
Hond en kat
Een paar mensen hebben ons al gevraagd of ze hun hond of kat kunnen laten mee snoepen uit de fles die ze zelf gebruiken. Gelukkig is dát niet nodig, want er is al een oplossing. Wat blijkt, het komt steeds vaker voor dat ook onze huisdieren behoorlijk last hebben van de gewrichten. De hond die moeilijk loopt en continu aangeeft pijn te hebben of de kat die steeds meer blijft liggen en minder gaat bewegen: vaak aanwijzingen voor gewrichtsproblemen. Vaak wordt dan gestart met een product op basis van Glucosamine- en Chondroïtinesulfaat, maar dat heeft lang niet altijd voldoende effect. Ontstekingen blijven vaak, en daarmee ook pijn, zwellingen en stijfheid. Vloeibare groenlipmossel en curcumine doen meer en pakken het probleem bij de bron aan: ontstekingen worden bestreden, de pijn verdwijnt, en de gewrichten kunnen beter bewegen. Het is een absolute doorbraak bij artrose, artritis en heupdysplasie bij honden en katten. Inmiddels is het product getest door Nederlandse veterinair artsen. Uitkomst is dat er geen bijwerkingen optreden en dat meer dan 90% van de honden en katten met gewrichtsproblemen binnen 40 dagen zichtbaar minder last van pijn hebben en weer speelser worden. Adriaan: “Dit maakt het product absoluut niet twijfelachtig, we durven het met een gerust hart te adviseren. Gelukkige bijkomstigheid is dat de producten zeer betaalbaar zijn omdat het slechts 1 of 2 maal per jaar in de vorm van een kuur hoeft te worden toegediend. Continu gebruik is bij honden en katten (in tegenstelling tot bij mensen) dus niet nodig”.
Paarden
Kreupelheid kan bij paarden een groot probleem zijn. Maar liefst 15% van de paarden schijnt daar last van te hebben, gewrichten zijn minder buigzaam. Ook hierbij kunnen groenlipmossel en curcumine zorgen voor meer soepelheid en beweeglijkheid en zullen de prestaties van een kreupel paard weer sneller op niveau kunnen worden gebracht. Ook bij paarden is een kuur van 30 dagen vaak al voldoende voor duidelijke verbetering.