Nieuws
Het heeft het landelijke nieuws al gehaald, er zijn momenteel al uitzonderlijk veel muggen. De eerste generatie muggen dit seizoen is uitzonderlijk vroeg actief. Onderzoekers verwachten dit jaar dan ook een echt ‘muggen-jaar’. Voor DIO Soap & Spices reden om extra ‘pillen’ in te slaan.
 
Drogist Adriaan: “Wij verkopen natuurlijk altijd al middelen tegen muggen die bedoeld zijn om op de huid te smeren. Dat zijn producten met het effectieve DEET, maar ook volledig natuurlijke alternatieven. Ook die laatste werken prima en zijn zelfs vorig jaar door de muggendeskundige uit Wageningen uitgeroepen tot de meest effectieve middelen om muggen op afstand te houden”.
 
Vitamine B1
“Mijn aandacht werd vorig jaar getrokken door een artikel in een landelijke krant waarin een huisarts schreef dat hij mensen met last van muggen extra vitamine B1 gaf. Voor mij reden daar eens verder in te duiken. Blijkt dat vitamine B1 verschrikkelijk gevonden wordt door muggen. Als je een hoge dosering B1 inneemt, plas je het overtollige meteen weer uit, maar ook wordt een deel uitgescheiden via de huid door de zweetkliertjes. Het geurtje ruiken wij mensen niet, maar muggen dus wel, die blijven op afstand.”
“Inmiddels ben ik gestuit op een natuurlijk en veilig middel met de juiste dosering vitamine B1. Daarnaast bevat het ook stoffen die, mocht de mug tóch toeslaan, de vorming van jeuk, bulten of schijven tot een minimum beperken. Veilig in gebruik, zelfs al geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar”.