Nieuws
Aan de Dorpsstraat 149-155 in Lunteren is iets bijzonders gaande. In het dorp ging al enige tijd het verhaal dat ze bij Brouwer speciale en bijzondere woon- en decoratieartikelen in huis hadden gehaald.
“Dat klopt. We zijn een deel van de winkel aan het herinrichten in de richting van woonstyling. Dat is heel leuk om te doen. En we krijgen heel veel leuke reacties hierop.” Met de herinrichting is ook de winkel herkenbaarder geworden als: Brouwer Home & Living
 
Collectie die uitstraalt
Medewerkster Margriet kreeg de vrije hand om de vroegere huishoudafdeling op nieuw in te richten. Ze wist al snel wat het zou worden een combinatie van kledingaccessoires met woonelementen. En dan niet zomaar een collectie van de standaard merken. Neen, Margriet ging op zoek naar het speciale, wat in de omgeving niet zo snel te vinden is.
“Ik mocht geheel mijn eigen ding doen. Ik wist al snel dat er een fashionhoek zou komen. Ook in de woonstyling zocht ik naar merken die een collectie hebben die iets uitstraalt. Waar klanten voor terugkomen. Ben op zoek gegaan, nog steeds trouwens, naar merken die niet zo bekend zijn in deze omgeving.”
Zij kwam uit bij merken als Zusss, Bullagi (tassen), Pia Rossini (fashion), en de Still Collection van woonaccessoires.
“We hebben bewust gekozen voor een heel divers aanbod met merken die elkaar aanvullen. Hoe verschillend de ze ook zijn het vormt een eenheid. Het past allemaal bij elkaar.”
 
Fashionhoek
Margriet is de eerste te erkennen dat de winkel bij Brouwer geen huiskamer kan nabootsen. “Maar”, geeft ze aan: ”Ik probeer wel de huiselijke sfeer in de presentatie van de collectie te brengen.”
In het bijzonder in de fashion hoek is zij hierin geslaagd. Het is alsof je vanuit de gure herfstdag of koude wintermiddag de weldadige warmte binnenstapt. Tassen, sjaals, omslagdoeken, wanten en mutsen nodigen uit om van eigenaar te verwisselen. En, dat geldt voor de gehele collectie van Brouwer Home & Living, het is alleszins betaalbaar.
“De fashionhoek straalt ook de warmte uit. De collectie is ook gemaakt van materiaal dat lekker aanvoelt en prettig draagbaar is. En het zit nog eens lekker warm ook. De collectie wordt ook steeds aangevuld en vernieuwd. Ik blijf op zoek naar merken die elkaar aanvullen.”
 
Spiegel als blikvanger
Serviezen, glas- en aardewerk zijn verhuisd naar de bovenverdieping. Die plaats is ingenomen door de steeds uitdijende collectie van bijzonder en mooie woondecoraties. De blikvanger is de ‘enorme’ spiegel. Een schitterend exemplaar van geslepen glas gevat in een bijzondere houtenlijst.
Hier vindt de klant ook onder meer de Still Collection. Deze stijlvolle, landelijke woonaccessoires kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke en zachte kleuren. Een collectie die haar plaats veroverd in het interieur, zonder dat het om de aandacht ‘schreeuwt’.
“Dat is zo mooi aan de ‘Still Collection’, het is heel eigentijds, modern en past in vrijwel elk interieur. De natuurlijke materialen en krachtige uitstraling overheersen niet, maar hebben wel hun plaats in het interieur.”
 
Cadeaubonnen
Ook bij de woondecoratie is gekeken naar een goede prijsverhouding. Op zoek naar een leuk en toch bijzonder cadeautje? Loop een bij ‘Brouwer Home & Living’ naar binnen en laat u zich er verrassen.
“Wij hebben ook leuke cadeausetjes voor nog geen tien euro. Men kan ook kiezen voor een cadeaubon. Deze zijn speciaal gemaakt, passend bij de nieuwe uitstraling. Het zijn echt hele leuke cadeaubonnen geworden.”
Om geheel in stijl te blijven zijn ook de tassen aangepast en passen naadloos bij de vernieuwde Brouwer winkel. Alleen al voor de tassen zou je bij Margriet naar binnen lopen.
 
Brouwer Home & Living: Dorpsstraat 149-155 Lunteren, tel. 0318 – 48 23 39. Volg ze ook op facebook.