Nieuws
Het moet gezegd, Lunteren en de Lunteranen hebben veel geduld moeten hebben als het gaat om het ‘dichten’ van het gat in het centrum.
Maar het geduld zal worden beloond met een prachtig pand, dat harmonisch een invulling zal geven aan het centrum van ons dorp.
Albert_Heijn_Lunteren_opent_dit_najaar 
Maar waarom duurde het zo lang?
Directeur Gerald ten Have heeft een volle agenda, maar wil wel graag tijd vrijmaken om de Lunterse bevolking te informeren. Een afspraak wordt gemaakt, praktisch, in de bouwkeet aan het Wilbrinkplein. De Lunterse bevolking heeft met regelmaat verbaal en in publicaties haar ongenoegen laten blijken. Directeur Ten Have somt de complicaties en de daarop volgende belemmeringen op:
 
1. Omvangrijke planologische procedures kosten de nodige tijd.
2. Verwerken van zienswijzen en bezwaren.
3. Gerechtelijke ontruiming huurders, tot aan procedures Gerechtshof Arnhem – Leeuwarden.
4. Slopen van bestaande gebouwen.
5. Grondonderzoek na sloop.
6. Overleg met gemeente en stedenbouwkundigen over toevoegen parkeerkelder en extra liften.
7. Uitwerking brandvoorzieningen gehele complex, met wijzigingen in de parkeerkelder.
8. Tot op detail uitwerken van het bouwkundige bestek en alle bijbehorende constructies. (Volledig uitgewerkt aanbesteedt aan aannemer).
 
Wij zijn ondernemers en willen actie
‘Wij zijn ondernemers, retailers en willen niets liever dan dat een geplande winkel, zoals de AH in Lunteren, zo snel mogelijk zijn deuren opent’. ‘Maar wél in de vorm die esthetisch volledig recht doet aan de dorpskern van Lunteren’. ‘Ook wordt de winkel ingericht naar de laatste inzichten en toepassingen’. ‘Gastvrouwen en gastheren zullen onze klanten verrassen met allerhande lekkere en verrassende hapjes, sappen, soepen en snacks’.
‘Comfort begint al bij droog parkeren in de parkeerkelder die plaats biedt aan 45 auto’s. Als je vervolgens de winkel binnenwandelt zal meteen de groenten en fruit afdeling opvallen, waar een vernevelingsysteem zorgt voor extra versheid van de uitgestalde producten. Vanzelfsprekend is rekening gehouden met de hoogste norm als het gaat om duurzaamheid’.
 
Historisch straatbeeld
Noot van de architect: ‘Het ontwerp kenmerkt zich door een historisch straatbeeld, gekenmerkt door een opbouw van individuele panden uit verschillende tijdsperioden’. ‘Een architectuurstijl uit het begin van de vorige eeuw en eind van de 19e eeuw.
 
Afwerking: Bakstenen en gestukadoorde gevels, blauw gesmoorde keramische dakpannen, houten T-raamkozijnen en houten geprofileerde goten, geven het gebouw de juiste en karaktervolle uitstraling. Extra details, zoals roeden in de ramen, hanenkammen, gebogen metselwerk rollagen met sluitstenen, gevelbanden. Gestukadoorde plint, omlijsting van deuren en gootklossen geven het geheel een rijk aanzicht.
 
Appartementen
In dit project is besloten te bouwen in combinatie met 6 luxe en royale appartementen. De appartementen zijn bereikbaar via een separate opgang. Deze appartementen komen binnenkort in de verkoop.
 
Kortom, het wachten zal worden beloond met een verrijking van Lunteren.
 
Willem de Frel