Nieuws
Plus is opnieuw verkozen tot de beste wijnsupermarkt van Nederland. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek van onafhankelijk marktonderzoeksbureau Nielsen, onder consumenten die regelmatig wijn kopen in een supermarkt.
Wel bijzonder dat in 2018 PLUS voor de zesde keer is verkozen als beste wijnsupermarkt.
PLUS_is_de_beste_wijnsupermarkt-2 
Democratisering van het wijnkopen
Vroeger bestond het wijn-assortiment van een supermarkt uit niet veel meer dan een zoete Spaanse rode wijn, een rosé van twijfelachtige kwaliteit, een witte wijn uit de Moezel en hoofdpijn verwekkende sherry. Het waren vooral de notabelen zoals de apotheker, de arts, de notaris en de pastoor die kwaliteitswijnen kochten. Het moet gezegd, Albert Heijn heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw de uitdaging opgepakt en veel aandacht gestoken in wat je zou kunnen noemen de democratisering van het wijnkopen.
 
Vrouwen kopen wijn
In de vorige eeuw was het kopen van wijn voorbehouden aan de man. Dat is nu anders, omdat doorgaans de vrouwen de boodschappen doen worden ook de wijnen overwegend door vrouwen geselecteerd. Ik doe de wekelijkse boodschappen, met echtgenote of alleen. Wellicht vreemd, maar ik vind het leuk en interessant om langs de schappen te lopen en het brede assortiment te zien. Ook de gedragingen van consumenten bij de wijn-schappen interesseren mij. Dan valt het mij vaak op dat met grote onzekerheid uiteindelijk een fles, of meerdere flessen uit het schap worden gehaald. Bij de Plus supermarkt hebben ze dit op een makkelijke en slimme manier opgelost.
 
De Wijnkiezer, makkelijk selecteren van een wijn
Plus maakt het kiezen van een wijn heel makkelijk. Voor iedere wijn in het schap hangt een kaartje met alle relevante informatie. Met vermelding van de kleur, maar ja, die kun zelf wel ontdekken. De smaak, het bouquet (de geur), droog, zoet, fruitig, vol, enzovoorts. Met bovendien een korte omschrijving waarbij de wijn geschikt is om te serveren. Bovendien hangt in het wijnschap een beeldscherm met een scanner. Als je de barcode even scant krijg je uitgebreide, aanvullende informatie van de betreffende wijn. Ook op de website www.plus.nl kun je makkelijk je weg vinden en voor jou de juiste wijnkeuze maken.
 
 
Topkwaliteit voor een prikkie
Wijnschrijver Harold Hamersma was uitgenodigd om een diner voor klanten van een luxe Duits automerk te wijnen te selecteren en deze tijdens het diner te introduceren. Hij deed dit zonder de leveranciers van de wijnen te noemen.
De gemene deler was uitstekende wijnen voor een lage prijs. Vervolgens werden de aanwezigen gevraagd om de prijs van de wijnen te schatten. Bij het lamsvlees werd de Primaverina Rosso 2017 uit Puglia geserveerd. ‘Tien, vijftien, twintig euro! Wie biedt er meer’, schrijft Hamersma. De verbazing was dan ook groot dat leverancier Plus supermarkt deze wijn in de schappen heeft staan voor maar € 3,49. De complete column van Hamersma staat in Plus magazine van oktober. Ik heb al 24 flessen besteld!
 
 
WAANZINNIG WIJN VOORDEEL
Sla daarom gauw je slag, ruim 20 wijnen zijn beschikbaar voor ongelofelijke scherpe prijzen. Maak je kofferbak leeg en rij onmiddellijk naar Plus Van Rinsum, Schras 9, Ederveen.
 
Willem de Frel