Nieuws

De Scouting vrijwilligers in de regio NederVeluwe kregen zondag 21 september veel waardering van het Rabo Coöperatiefonds. Jan Hoefakker, Karen Schellens en Eline Roelofs ontvingen tijdens hun trainingsweekend in Lunteren een chequevoor € 1600,00 uit handen van Dennis Wagemaker. Alle drie jonge mensen, die leiding geven aan jeugd in lokale groepen.
Het Coöperatiefonds schonk het bedrag voor training van vrijwilligers, omdat de scouts een maatschappelijke impact hebben op jeugdontwikkeling.

Bijlage foto cheque overhandiging ©Arno Verkuil Fotografie v.l.n.r. Jan Hoefakker, Eline Roelofs, Karen Schellens en Dennis Wagenmaker

Jonge vrijwilligers geven al vanaf 18 jaar leiding in Scoutinggroepen. Dat is bewust, omdat hun doorgroei van jeugdlid naar leiding een onderdeel is van hun persoonlijke ontwikkeling. Leren leiding geven aan de ontwikkeling van jeugd, verantwoordelijk zijn en zelfredzaam, evenals inzet vertonen voor de maatschappij. Veel jonge vrijwilligers besteden 6-8 uur per week aan de jeugdactiviteiten.
Op het weekend in Lunteren waren 150 vrijwilligers bijeen, afkomstig uit de gemeenten Ede (incl. Bennekom en Lunteren), Scherpenzeel, Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Renkum (incl. Oosterbeek).

Scouting_vrijwilligers_krijgen

Wethouder op bezoek
Ook de Edese Wethouder Marije Eleveld bezocht de Scoutingleiders tijdens hun weekend. Dit om kennis te maken met de jonge vrijwilligers en de motivatie om veel tijd te steken in de ontwikkeling van kinderen.