Nieuws
Zaterdag 12 september organiseerde Scouting Lunteren een open dag. Dit was ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de groep en het vijfjarig gebruik van het clubhuis, Het Houten Hes, aan de Lunterse Hessenweg.
Wethouders_laten_zich_uitdagen 
De hoeveelheid fietsen op het terrein rondom het clubhuis verraadde al dat er veel belangstellenden waren. Scouting Lunteren kan dan ook nog steeds rekenen op veel belangstelling van de jeugd tussen de 5 en 17 jaar. Zo veel zelfs dat er voor sommige leeftijdsgroepen al jaren een flinke wachtlijst is. Er hing een gezellige sfeer en belangstellenden konden genieten van allerlei hapjes die werden klaargemaakt op houtvuur.
 
Wachtlijsten
“Hoewel we het voor de ledenaantallen niet hoeven te doen, vinden we het belangrijk als groep te laten zien waar we mee bezig zijn.” aldus Arjen Droog, sinds begin dit jaar voorzitter van de groep. “We willen heel graag meer jeugd een plek binnen onze groep geven, maar we zitten voor een aantal leeftijdsgroepen echt aan de max. Met meer vrijwilligers kunnen we hen misschien in de nabije toekomst ook een plek bieden. We hopen dat we potentiële vrijwilligers op deze manier hebben kunnen laten zien hoe leuk het is.”
 
Reuzenrad
Bij de open dag waren wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede en wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld ook aanwezig. Beiden feliciteerden de groep en hun leden met het 70-jarig bestaan. Hans van Daalen prees de locatie en de inzet van vrijwilligers. Leon Meijer benadrukte de kracht van scouting in het samenwerken: “Door samenwerking kun je meer bereiken.” Hij noemde voorbeelden van oud-scouts als Barack Obama en Cees van der Knaap, die in hun jeugd Scout waren.
 
Na de toespraken daagde Arjen Droog beide wethouders uit om plaats te nemen in een van hout en touw gebouwd reuzenrad. Sportief als beide heren waren, werd de uitdaging aangenomen. Samen met enkele jeugdleden draaiden ze beiden een paar rondjes mee.
 
‘Overvliegen’
De open dag viel samen met het jaarlijkse ‘overvliegen’. De oudste jeugdleden gaan dan over naar de volgende leeftijdsgroep. De jongste kinderen doen dat nog op speelse wijze, maar naarmate de jeugdleden ouder worden wordt het steeds een beetje uitdagender om de opdrachten uit te voeren.