Nieuws

 Elk jaar, aan het begin van het seizoen, organiseert Scouting Lunteren het ‘overvliegen’. De oudste jeugdleden ‘vliegen’ over naar de volgende groep. Zaterdagmiddag 20 september
was het een gezellige drukte rondom het clubhuis van de groep, Het Houten Hes, in het Lunterse Buurtbos. Na het welkom aan de leden en hun ouders vlogen eerst de oudste jeugdleden van de speltak bevers over naar de welpen. Zij deden dit door over, een door de leiding van de groep gebouwde beverdam, heen te klimmen. Hierbij werden ze aangemoedigd door hun vriendjes en vriendinnetjes en de leiding van zowel de bevers als welpen (zie foto).
Nieuwe_uitdagingen_Scouting_Lunteren

De oudste jongens en meiden van de welpen werd het iets lastiger gemaakt. Zij moesten allereerst over de beverdam klimmen, daarna rennen door het bos naar een donker labyrint. Een stelsel van slechts 50 centimeter hoog, overspannen door een groot zwart zeil.
Onder het zeil waren gangen, draaideuren, een modderpoel en een luik gemaakt, waardoor de overvliegende leden omhoog moesten komen. Boven dit luik hing een bel die weer de deur activeerde om de uitgang open te doen. Natuurlijk kwamen alle stoere meiden en jongens uit dit labyrint! De scouts van 15 jaar oud mochten ook over de beverdam en daarna door het labyrint. Maar ook hen werd het weer wat moeilijker gemaakt. Na het labyrint moesten de overvliegers over twee grote touwen een oversteek maken. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam daarna nog een evenwichtskoord, twee ongelijke balken tussen twee bomen met een trekkerband ertussen. Als laatste laatste volgde dan nog een kabelbaan. Ook al deze uitdagingen werden volbracht door de nieuwe explorers (zie foto).
Nieuwe_uitdagingen_Scouting_Lunteren_1

De groep kijkt terug op een geslaagde dag. Anne-Jan Telgen, één van de leiders van Scouting Lunteren: “Het was een leuke middag, waarbij de overvliegers aan hun ouders en hun nieuwe speltak hebben laten zien klaar te zijn voor nieuwe uitdagingen bij Scouting Lunteren!”