Nieuws
 Zaterdagavond 13 mei heeft het fanfare-orkest van de Lunterse muziekvereniging ‘Kunst na Arbeid’ (KNA) deel genomen aan het ‘Open Nederlands Fanfare Kampioenschap’ (ONFK) in theater de ‘Lawei’ in Drachten. In de hoogste divisie ging KNA de strijd aan met zes andere top-fanfares die uit alle windstreken naar Drachten afgereisd waren voor dit prestigieuze concours.
De driekoppige jury, die de orkesten vanuit een geblindeerde jurybox beoordeelde, kende aan het optreden van het Lunterse fanfare-orkest, dat onder leiding staat van dirigent Erik Kluin, maar liefst 93 punten toe.
KNA_Lunteren_wederom_Nederlands_kampioen
De jury gaf in haar toelichting aan dat ze unaniem waren in haar oordeel welk orkest met afstand de beste uitvoering ten gehore had gebracht. Dit werd door de jury tot uitdrukking gebracht door een duidelijk puntenverschil met de nummer 2.
Daarmee mocht KNA voor de derdemaal de Nederlandse kampioenstitel mee naar Lunteren nemen. Veel waardering was er voor de warme orkestklank, de interpretatie van dirigent Erik Kluin, de uitstekende solisten en de zelfverzekerde en muzikale uitvoering door het orkest.
Een unieke prestatie uitgerekend in het jaar waarin KNA haar 110-jarig bestaan viert. Doordat KNA net als in 2013 en 2015 nu dus ook in 2017 de nationale titel bemachtigde is men het eerste orkest in de historie van het ONFK dat deze titel driemaal op haar naam heeft geschreven.