Nieuws
Zaterdag 10 juni organiseerde de jubilerende muziekvereniging ‘Kunst na Arbeid’(KNA) een jeugdochtend. Dit onder de noemer ‘Instrumentenspeeltuin’.
Deze ochtend was een KNA initiatief in het kader van haar 110-jarig jubileum en mogelijk gemaakt door ‘DEDORPENdoet’ waarbij elk huishouden in Lunteren van de gemeente Ede dit jaar driemaal een cheque van € 7,50 krijgt om aan een van de aangemelde initiatieven te doneren.
 
Voor dit initiatief van KNA werden op tijd voldoende cheques gedoneerd om deze jeugdochtend gratis te kunnen houden. De kinderen die deze ochtend bezochten maakten in drie workshops kennis met drie verschillende instrumentsoorten: de bugel, de saxofoon en het slagwerk.
Tijdens deze workshops studeerden de kinderen onder leiding van KNA docenten een muziekstuk in. Dit muziekstuk werd aan het einde van de ochtend uitgevoerd tijdens een mini-concertje voor alle ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s van de kinderen.
De ouders vonden het verbazingwekkend hoe snel deze groep kinderen een muziekstuk in konden studeren op de verschillende instrumenten. Na afloop kregen de kinderen als verrassing ook nog een echte KNA spinner mee als aandenken aan deze leuke ochtend.
 
Tijdens het bezoek van de leden de Edese gemeenteraad op donderdag 15 juni jl. werd ook aandacht besteedt aan dit ‘DEDORPENdoet’ initiatief. KNA Jeugdcommissaris Jantine Neutel gaf in verenigingsgebouw Euterpe voor de raadsleden als voorbeeld een korte presentatie over de totstandkoming van dit initiatief.
Inmiddels is de tweede ‘DEDORPENdoet’-cheque van € 7,50 verspreid in Lunteren. KNA heeft nog een tweede initiatief lopen ter financiële ondersteuning van het grootse KNA 110-jaar Jubileumconcert dat op 25 november zal worden gegeven in manege de ‘Nieuwe Heuvel’.
Dit concert beloofd net zo spectaculair te worden als het vermaarde ‘Bosbadconcert’ tijdens het 100-jarig bestaan 10 jaar geleden. Met een ‘DEDORPENdoet’-cheque kan binnenkort een gratis toegangskaart worden bemachtigd voor dit jubileumconcert. Binnen afzienbare tijd zal bekend worden gemaakt waar een ‘DEDORPENdoet’-cheque uit de 2e ronde kan worden ingewisseld voor een toegangskaart
 
 
voor dit concert ter waarde van Euro 15,-. Houdt daarvoor de Facebookpagina van KNA Lunteren in de gaten!