Nieuws
In mei en juni organiseert hengelsportvereniging Lunteren weer een viscompetitie voor haar jeugdleden die niet ouder mogen zijn dan 14 jaar. Uiteraard zijn alle deelnemende leden in het bezit van een geldige (jeugd)VISpas.
Deelname is gratis op voorwaarde dat alle deelnemers tijdig bij het viswater aan de Reeënlaan aanwezig zijn en daar, voordat de wedstrijd begint, gezamenlijk eerst de waterkant opruimen. Ook mag er na de wedstrijd geen rommel achter gelaten worden.
 
Er wordt onder leiding van de heer G. Verschuur gevist volgens een wedstrijdreglement dat er voor zorgt dat iedereen gelijke kansen heeft. De kinderen moeten zelfstandig vissen en mogen niet geholpen mogen worden door vriendjes, familie of omstanders. Ter assistentie zijn er een aantal geroutineerde sportvissers aanwezig die, waar nodig, de kinderen helpen. Loting bepaalt waar de deelnemer zijn geluk gaat beproeven.
 
Deelname is gratis en er zijn voor elke wedstrijd prijzen voor de eerste drie, maar ook aan de andere vissers, die niet direct in de prijzen vallen, wordt gedacht. De eindprijzen worden na minimaal drie geviste wedstrijden bepaald door het aantal punten dat men behaald heeft en deze bestaan uit prachtige bekers.
 
Het eigenlijke doel van deze wedstrijden is de kinderen een fijne vissessie te laten beleven en dat wij tegelijkertijd van de deelnemers de verantwoorde sportvissers van de toekomst maken, zodat zij weten hoe zij zich horen te gedragen aan de waterkant en dat er altijd respectvol wordt omgegaan met een gevangen vis. Uiteraard mag er daarnaast nooit iets vernield worden aan bomen, struiken, planten of hekwerk om de vijver. Houdt men zich hier niet aan dan zal de deelnemer of deelneemster hier zeker op worden aangesproken.
 
De wedstrijden worden gevist op 11 en 25 mei en op 8 en 22 juni. Mocht er door weersomstandigheden een wedstrijd niet worden gevist dat wordt als reservedatum 29 juni aangehouden.
Nog geen lid en wil je ook meedoen? Dan moet je er snel bij zijn want er is voor maximaal 15 vissers plaats. Voor meer informatie kun je terecht op www.hsvlunteren.nl en voor een lidmaatschap bij Tom & Tineke’s dierenspeciaalzaak.