Nieuws
Scouting Lunteren wil graag zonnepanelen op haar clubgebouw aan de Hessenweg. Omdat aanschaf van panelen best een dure aangelegenheid is, heeft de groep samenwerking gezocht met powerpeers, een unieke speler op de energiemarkt. Na vele echt Lunterse producten, komt er nu dus ook echte Lunterse stroom!
 
De Lunterse Scoutinggroep wil graag bijdragen aan een beter milieu: Eén van de eenvoudigste manieren is door gebruik te gaan maken van groene energie. “Nadat ons gebouw in 2009 afbrandde hebben we direct gekeken naar maatregelen om groene energie te gebruiken. Maar op dat moment paste het niet binnen de begroting voor de bouw van een nieuwe clubhuis. Op het dak van ons huidige clubhuis kunnen zonnepanelen gelegd worden, maar nog steeds betekent het een behoorlijke investering voor de Scoutinggroep”, aldus Kees Jan Westra, bestuurslid bij de groep.
 
Hij vervolgt: “Enkele maanden geleden werden we benaderd door powerpeers. Een nieuwkomer op de energiemarkt. Zij bieden ons aan om kosteloos zonnepanelen op het clubhuis te leggen, wanneer er voldoende afnemers zijn voor onze stroom. We zijn erg enthousiast, want zo kunnen we onze eigen energierekening omlaag brengen en tegelijkertijd kunnen we onze energie delen. We gaan daarom ons best doen voldoende afnemers te vinden voor onze energie!”
 
Hoe werkt het?
Bij powerpeers kiest u zelf van welke opwekkers u groene stroom wilt afnemen. Dat kan, naast energie van Scouting Lunteren, ook energie van particulieren scholen of verenigingen zijn, maar bijvoorbeeld ook van een waterkrachtcentrale in Maurik. Doordat u van verschillende bronnen kunt kiezen weet u dus waar u energie vandaan komt. Met behulp van een speciale pagina op internet kunt u zelfs zien hoeveel energie van welke leverancier u afneemt!
 
De prijzen van de groene ‘Lunterse stroom’ zijn zeer concurrerend. Voor het geld hoeft u het dus niet te laten, u steunt op een relatief gemakkelijke manier Scouting Lunteren èn tegelijkertijd het milieu èn wie weet kunnen wij ook energie van u afnemen!
 
Doe mee!
Aanmelden kan op www.powerpeers.nl/lunteren Daar kunt u ook meer informatie vinden.