Nieuws
 Zaterdag 23 juli wordt in ‘De Koepel’ in het Luntersche Buurtbosch de tweede expositie van het seizoen geopend: ‘Lunteren Centraal’. Het betreft een gecombineerde expositie van Piet van Leuveren en Henk de Rooy.
Lunteren_Centraal
Bakkerij annex woonhuis en winkel van D. Engelen omstreeks 1920. Tegenwoordig vindt u op deze plek Museum Lunteren.
 
De expositie zal de rest van de zomer tot de Herfstvakantie in De Koepel te zien zijn.
Piet van Leuveren exposeert zijn potloodtekeningen en Henk de Rooy vertoont foto’s gecombineerd met gedichten. De opening is om 15.00 uur. De toegang is deze zaterdag gratis. De opening gaat gepaard met muziek, een hapje en een drankje, verzorgd door de Koepelcommissie. Iedereen is er van harte welkom!
Potloodtekeningen
Piet van Leuveren maakt potloodtekeningen waarvan een aantal ook al in De Lunterse Krant waren te zien onder de noemer ‘Groeten van Piet’. De tekeningen zijn veelal monumentale gebouwen uit Lunteren die er soms wel maar ook vaak niet meer zijn. Daarnaast tekent Piet ook verdienstelijk portretten.
Ook De Koepel ontbreekt niet. Zo zullen de diverse stadia van de uitkijktoren door de jaren heen te zien zijn. Ook het portret van de bouwer van De Koepel, notaris Van den Ham. ontbreekt niet.
Fotografie en Gedichten
Lunteren_Centraal_1
Twee van de acht foto’s met ‘Mijmeringen’ van Henk de Rooy in het restaurant van De Lunterse Beek
 
Henk de Rooy vertoeft in de weekenden graag in het hoge noorden van ons land. Aan de Waddenkust van Groningen vindt hij er de rust en de inspiratie voor de foto’s al dan niet gecombineerd met ‘Mijmeringen’, zoals hij de gedichten noemt.
Nog tot zaterdag 23 augustus hangen foto’s en ‘Mijmeringen’ aan de wand bij De Lunterse Beek in Lunteren.
Koepelseizoen 2016
Verder zijn er in 2016 nog twee koffieconcerten gepland en natuurlijk het Kerstevenement. Op zondag 28 augustus speelt Hanneke Rouw op de chello. En op zondag 18 september verwelkomen we de Nederlandstalige band Bender in de Koepel. De koffieconcerten beginnen om 12.30 uur, kaarten verkrijgbaar via www.buurtbos.nl
Reserveer ook alvast zaterdag 10 december in uw agenda want dan is er weer zang, muziek en gezelligheid bij De Koepel tijdens het Kerstevenement. Uiteraard vergezeld van warme erwtensoep en lekkere glühwein.
De opening van de expositie ‘Lunteren Centraal’ vindt plaats op zaterdagmiddag 23 juli om 15.00 uur bij de Koepel in het Luntersche Buurtbosch. Meer informatie op www.buurtbos.nl