Nieuws
Koffieconcert in Natuurtheater/uitzichttoren de Koepel in het Luntersche Buurtbosch
Op zondag 31 mei om 12:30 uur kunt u genieten van een gepassioneerd optreden van Nelson Latif en Marijn van der Linden met zang door Ali Hendriksen
 
Een concert met meeslepende Braziliaanse Choro muziek door Nelson Latif met klassiek gitaarspel van Marijn van der Linden en zang door Ali Hendriksen.
Nelson Latif komt uit de generatie musici van São Paulo van de jaren 80. Tijdens zijn opleiding lag het accent op choro en jazz.
Koffieconcert_in_Natuurtheater_1
Vandaaruit heeft Nelson een unieke eigen stijl op de gitaar ontwikkeld. Zijn melodische lijnen zijn sterk beïnvloed door de bebop en de Braziliaans syncopische ritmes. Maar ook de virtuoze techniek van de flamenco vormt een belangrijk deel van de stijl van Latif.
 
De grote passie van de in Curaçao geboren Marijn van der Linden is de Braziliaanse muziek, hij heeft zich dan ook de Portugese/Braziliaanse taal eigen gemaakt en speelt behalve gitaar ook cavaquinho en Braziliaanse percussie. Paulo Prata is als een echte “samba school” voor hem geweest, en heeft dus een sterke invloed gehad op zijn spel.
Koffieconcert_in_Natuurtheater_2
Op dit moment speelt hij in verschillende groepen en projecten, waar hij zelf ook voor componeert. Het repertoire van de groepen bestaat met name uit choro,samba,jazz en wereldmuziek. Marijn werkzaam als docent gitaar en cavaquinho, onder andere op de door hem opgerichte Choroschool Escola Portatil de Musica Holanda.
 
Zangeres Ali Hendriksen behoeft eigenlijk geen introductie. Als solist treedt ze regelmatig op met klassiek zeer divers repertoire, liederen van barok tot hedendaags, oratorium en opera, maar ze zingt ook de Braziliaanse choro, wat haar hart heeft gestolen. De Braziliaanse choro is ontstaan uit de klassieke dansvormen van Europa zoals de polka, wals en Schotse dansen en in Brazilië vermengd met Afrikaanse ritmes en invloeden. De melodieën zijn veelal grillig en syncopisch met daarbij een keur aan slagwerk en bijzondere instrumenten. Met name de cavaquinho is een bijzonder instrument, wat ze ook zelf bespeelt.
Na het optreden kunt u even bijpraten met de musici onder het genot van een kopje koffie of thee met overheerlijke cake van bakkerij Klok!
Koffieconcert_in_Natuurtheater_3
Toegangskaarten zijn €15,- per stuk en kunnen besteld en betaald worden via de webwinkel op de website van het Luntersche Buurtbosch (klik hier) . U kunt eenvoudig en veilig betalen via iDEAL waarna u een bevestigingsmail krijgt met een uniek nummer die u kunt uitprinten. Dit is tevens uw toegangsbewijs bij de Koepel. Gemotoriseerd verkeer in het Luntersche Buurtbosch is niet toegestaan dus de auto parkeren bij restaurant de Lunterse Boer en 10 minuten wandelen of op de fiets via het mooie rijwielpad naar de Koepel door het bos. Voor mensen die slecht ter been zijn wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. Wij hopen u weer te mogen verwelkomen!
Koepelevenementen in het Luntersche Buurtbosch