Nieuws

De 9-jarige turnster Madelief van der Linden heeft bij de halve finale van de 2e divisie in Waalwijk de zilveren medaille gewonnen. Daarmee wist zij zich tevens te kwalificeren voor de landelijke finale in haar categorie.

Zilveren_medaille_Exalto_Sport_turnster_Madelief

Zaterdag 17 mei kwamen vier turnsters van Exalto Sport in actie op het Bondskampioenschap Turnen Dames 3e divisie. Zij konden helaas niet voor een verrassing zorgen.
Bij de halve finale van de 2e divisie op zondagochtend liet Madelief een prima vloeroefening zien. Haar sprong werd met een 13,767 gewaardeerd; het hoogste cijfer van de ochtend en daarmee wist zij zich te kwalificeren voor de toestelfinale. Ze eindigde haar wedstrijd op balk, waar ze een prachtige oefening liet zien. Helaas viel zij met de radslag van de balk, maar ondanks dat scoorde zij alsnog 14 punten. Dit bleek goed genoeg voor een 2e plaats.

Na een reeks van vijf kwalificatiewedstrijden hadden vier turnsters van Exalto Sport zich weten te plaatsen voor de landelijke finale, waar de beste 36 turnsters van Nederland in actie mogen komen.
Zaterdagmiddag startten de junioren Linde Bouw en Linde Steinbusch op het toestel balk. Helaas moest Linde Steinbusch de balk twee keer vroegtijdig verlaten, waardoor een hoge klassering werd uitgesloten. Linde Bouw turnde een stabiele wedstrijd. Met een 11,10 voor vloer en sprong eindigde zij uiteindelijk als 28e.
Debbie Leeftink en Laura Veenendaal kwamen in actie in de senioren categorie. De balk zorgde ook bij Debbie voor problemen. Ondanks dat zij een 12,234 scoorde op sprong, eindigde zij op de 23e plaats. Laura turnde nette oefeningen en scoorde juist op de balk een hoog cijfer. Zij eindigde in de middenmoot.