Nieuws
Bij de eerste plaatsingswedstrijd 4e divisie turnen dames wisten de Exalto Sport turnsters Ilse van Haveren en Tessa Hermsen het zilver en brons te bemachtigen in de leeftijdscategorie Junior E.
 
Zaterdag 10 december vond de eerste plaatsingswedstrijd 4e divisie turnen dames plaats in de turnhal in Beekbergen. In de tweede wedstrijdronde van de dag mochten Marit Goor en Floor Versteeg in actie komen in het Pupil 2 D1 niveau. Beiden zichtbaar nerveus turnden een solide wedstrijd. Door enkele fouten op de onderdelen brug en balk bleef een podiumplaats echter buiten bereik. Marit Goor kwam uiteindelijk door hoge scores op sprong en vloer nog wel in de buurt en eindige op een 4e plaats. Floor scoorde op balk het 2e cijfer maar liet punten liggen op balk en werd 7e.
 
In de derde wedstrijdronde kwamen de junior turnsters in actie. Eline van Ieperen blesseerde zich helaas bij het eerste toestel en kon de wedstrijd niet afmaken. Manou Maliepaard turnde een stabiele wedstrijd maar kwam in haar scores tekort voor een hoge notering, ze werd 11e. Annelot Groot Enzerink (8e) en Fabienne van den Berg (7e) zijn dit seizoen beiden twee niveaus gepromoveerd en wisten zich goed staande te houden in het sterke deelnemersveld. Emma Gevers turnde een goede wedstrijd, scoorde hoog op brug en werd 5e.
Het brons in dit niveau ging naar een zeer verraste Tessa Hermsen. Zij turnde een stabiele wedstrijd maar scoorde hoog op balk en pakte daarmee een voorsprong op de overige deelnemers. Ilse van Haveren mocht het zilver in ontvangst nemen. Met de hoogste scores op sprong (11.075) en vloer (11.650) en het tweede cijfer op het onderdeel brug (11.150) eindigde ze op een verdiende tweede plaats.
 
In de laatste wedstrijdronde mochten de senior turnsters hun kunsten vertonen. Voor Fleur van Haveren het eerste jaar in dit niveau en voor Wendy Krautscheid een comeback na enkele jaren. Een vol deelnemersveld van 25 turnsters zorgde voor veel concurrentie. Fleur scoorde hoog op de onderdelen sprong, brug en vloer en had zicht op een podiumplek. Ze verloor echter punten op balk en moest daardoor genoegen nemen met een 6e plaats.
Wendy scoorde goed op haar sterke onderdelen sprong en brug maar kwam tekort op de overige onderdelen. Ze eindige op een 14e plek. 
 
Foto 1: Groepsfoto: Van boven naar beneden en van links naar rechts:
Fabienne van den Berg, Emma Gevers, Fleur van Haveren, Eline van Ieperen, Ilse van Haveren, Manou Maliepaard, Tessa Hermsen, Marit Goor, Floor Versteeg, Annelot Groot Enzerink.
 
Foto 2: Podium Junior E. Tweede plaats Ilse van Haveren. Derde plaats Tessa Hermsen.
Fotograaf: Claudia van Mechelen