Nieuws
Bij de halve finale van de 3e divisie afgelopen weekend in Dalen werd een spannende strijd geleverd voor een plaats op de landelijke finale. Na een moeizame start op balk wist Jesmé Dokter zich als laatste turnster te kwalificeren voor de meerkampfinale. Yuwei van Middendorp kwam 0,025 tekort en is hiermee eerste reserve.
 
Annika Rigg mocht als eerste beginnen op het lastige toestel balk en hield helaas de zenuwen niet onder bedwang. Een val met de radslag, maar met haar arabier op de balk stond ze als een huis. Yuwei bleef wel staan en scoorde een 10,65. Ook Jesmé begon moeizaam en moest een val incasseren.
De drie turnsters lieten ondanks de tegenvallende start goede vloeroefeningen zien. Jesmé scoorde op dit toestel 12,05 punten en staat als 1e reserve voor de toestelfinale vloer. Op het toestel sprong worden doorgaans goede resultaten behaald. Yuwei viel echter bij haar eerste sprong, maar zowel Annika als Jesmé scoorde goed.
Met een 12,25 wist Jesmé zich te plaatsen voor de sprongfinale en staat Annika met 12,00 als eerste reserve bij dit toestel. Op brug turnde met name Annika een nette oefening wat werd beloond met een 11,033. Daarmee eindigde Annika met 44,233 op een 12e plaats. Yuwei eindigde met 44,417 punten daarboven op een 10e plaats.
Met slechts 0,025 verschil werd Jesmé 9e en dat was voldoende voor een plaats op het Bondskampioenschap. De landelijke finale en toestelfinales worden in mei gehouden in Dordrecht.
Turnster_Jesm
Groepsfoto jeugd turnsters (van links naar rechts: Yuwei van Middendorp, Annika Rigg, Jesmé Dokter, Lara Steinbusch)