Nieuws

Vorige week is sportvereniging P.i.T weer gestart met de turnlessen. Nieuwe lessen waaronder peuter/kleutergym, turnen voor kinderen vanaf 6 jaar en freerunnen worden nu ook in de Edese woonwijk Kernhem gegeven. Het volledige lesrooster en informatie over de club kunt u vinden op de website: www.turnclubpit.nl

Turnseizoen_gestart_bij_P.i.T

Turnen is bij uitstek een sport die ook bevorderlijk is voor schoolprestaties en de intellectuele ontwikkeling. Is atletiek de moeder aller sporten, zo is turnen de vader aller sporten.
Bekend is dat leerproblemen, zoals leesblindheid, vaak samenhangen met achterstanden in de motorische ontwikkeling. Turnen is een sport waar aan kracht, lenigheid, snelheid, concentratie, uithoudingsvermogen en evenwicht wordt gewerkt.
Turnen is ook een sociale sport; lief en leed worden gedeeld en de leiding stimuleert het elkaar aanmoedigen en helpen om bepaalde onderdelen onder de knie te krijgen. Het is ook een gezonde sport: veel aandacht wordt besteed aan gezonde voeding en de preventie van blessures.

Meldt uw kind nu aan bij turnclub PiT en laat hem/haar twee gratis proeflessen meedraaien om te kijken of het bevalt.
Bij de keuze van de juiste vereniging voor uw kind is het belangrijkste element: gediplomeerde en enthousiaste leiding. Bij P.i.T kom je niet om te spelen, maar om die sport te beoefenen waarvoor je hebt gekozen.