Nieuws
Zaterdag 8 december was P.i.T aanwezig in Amsterdam en Culemborg! In Amsterdam voor de eerste districtsvoorronde van divisie 2 en 3 en in Culemborg voor de eerste rayonvoorronde van divisie 5 en pre pre instappers. Maarliefst 8 medailles gingen er mee terug richting Lunteren!
 
In Culemborg beten de allerjongste turnsters van P.i.T het spits af. De pre pre instap D1 en D2. In de categorie D1 turnde Jaelynn Pieters een knappe wedstrijd met ook nog eens haar eerste blaar! Ze werd met maar liefst zes hele punten verschil kampioen. Bij de D2 was het Kaylanne van Beek die ruim boven de rest uit steeg en mocht met 4,5 punt verschil met nummer 2 het goud mee naar huis nemen. Charlotte de Bree en Yarah Mohr hebben ook knap geturnd en werden beide beloond met brons!
 
Kyra Boeve (jeugd G) is dit jaar voor het eerst keuze en dat was even wennen. Ze zag op tegen haar vloer oefening op muziek maar ze heeft een mooie oefening laten zien! Ook op brug een angst overwonnen met salto af. Kyra eindigde op de 11e plek
Denise Rebergen (Junior F) stond met radslag op balk, een hele overwinning voor haar. Helaas wel een onnodige val op brug. Denise behaalde de 12e plek.
Jitske Spies en Kristina Buda (jeugd 1 D2) waren echt aan elkaar gewaagd en hebben een mooie wedstrijd geturnd! Het verschil was dan ook maar 0,1. Kristina eindigde op de 1e plek en Jitske op plek 2!
Maren Heikamp senior E haalde met haar oefening vol uitstraling, de eerste plek op vloer. Ze eindigde op een de 4e plek en kreeg een bronzen medaille!
Kyra van de Groep (senior E) kon vanwege een blessure niet alles turnen. Maar ondanks dat liet ze een mooie balk oefening zien zonder val. Ze eindigde op de 20ste plek.
 
In Amsterdam was het al vroeg dag voor de pupillen 2 N2 Chayenne Raaijmakers, Yuna Pels, Rozemarijn de Bree en Noortje Dekker. Rozemarijn begon sterk op brug en overwon haar angsten met de plus oefening waar ze ruim in de 14pt mee scoorde. Ook Chayenne liet zien dit toestel nu de baas te zijn! Rozemarijn turnde op balk en sprong stabiel, maar liet op vloer veel punten liggen. Chayenne verliet de balk eenmaal vroegtijdig, maar turnde vloer erg mooi en werd eerste op sprong.
Yuna turnde vooral mooi op sprong en brug, maar heeft nog ruimte voor verbetering op balk en vloer. Noortje had niet helemaal haar dag vandaag terwijl ze het zo mooi kan, dus gaat hard trainen voor de volgende voorronde! Chayenne werd 7e, Yuna 10e, Rozemarijn 12e en Noortje 21e van de 30 sterke turnsters in deze categorie.
 
Lieke van Cleef (jeugd N4) heeft sterk geturnd tijdens haar eerste voorronde. Lieke knalde er een prachtige balkoefening uit en wist wederom op brug sterk te turnen! Lieke werd knap 5e tijdens deze wedstrijd en mocht hiervoor een bronzen medaille in ontvangst nemen!