Nieuws

Afgelopen weekend vond het NK turnen clubteams plaats in Amsterdam. Turnclub P.i.T had zich tijdens de kwalificaties met drie teams weten te plaatsen voor dit NK.
P.i.T heeft teams samengesteld in combinatie met turnsters van Sport Balans Culemborg en deze samenwerking wierp zijn vruchten af. Het pupil 2 N2 team werd zesde, het keuze D team werd vierde en de jeugd turnsters N3 werden na een hele lastige concurrentie strijd Nederlands Kampioen !

Turnclub_P.i.T_Nederlands_Kampioen_met_jeugd_team

Zaterdag 22 november kwamen de teams Pupil 2 N2 en Keuze supplement D in actie.
Het pupil 2 team bestond uit Ilse Heuseveldt van P.i.T en Xianne van de Put en Simone Pont van Sport Balans. Vooral op brug lieten deze jonge turnsters zien van grote kwaliteit te zijn door alle drie de reuzendraaien te turnen. Het team werd uiteindelijk 6e van Nederland !
Het supplement D team bestond uit: Kiara Muller, Larissa Vermeul en Jeske Salakory van P.i.T. Ook hier waren turnsters van Sport Balans aan toegevoegd, namelijk; Marit Elie en Ilse Pont.
Deze turnsters hebben hun beste beentje voorgezet en lieten mooie oefeningen zien op alle toestellen, zo stonden zij in de tussenstand een hele tijd op de derde plaats. Op drie toestellen vielen de cijfers wat lager uit dan verwacht waardoor een andere club naar het podium verschoof en P.i.T het net met een zure vierde plaats moest doen. Dit deed echter niets af aan de prestaties van de turnsters, want deze waren top !

Zondag kwam het team van Jeugd N3 in actie. Marit van Ravenswaaij, Maaike Diepeveen en Yana Vink van P.i.T vormden samen een sterk en gezellig team met Olivia van den Heuvel (Sport Balans).
Deze turnsters zijn allemaal eerste jaars jeugd en moesten het soms opnemen tegen oudere kinderen die nog op hun ‘oude’ niveau werden ingeschreven. Van te voren was al duidelijk dat het team uit Sittard een grote concurrent zou zijn. Dit werd tijdens de wedstrijd meer dan duidelijk.
Op sprong en brug nam P.i.T een kleine voorsprong door onder andere een brugoefening van Diepeveen die maar liefst 14.700 punten opleverde. Op balk liet P.i.T punten liggen waardoor het team uit Sittard in kon lopen. Vloer was alles bepalend. Gelukkig waren de vloeroefeningen goed genoeg om de eerste plaats te behouden. P.i.T werd Nederlands Kampioen en mocht de enorme beker in ontvangst nemen !