Nieuws

Exalto Sport Lunteren heeft een succesvol maar ook druk turnweekend achter de rug. In Bennekom vond de plaatsingswedstrijd zesde divisie turnen dames plaats. Hanne-lise Hardeman, Sara van de Kuit en Kelly de Haas sleepten daar een gouden medaille binnen.

Succesvol_weekeinde_Exalto_Sport
Bij de Breda's Open Acrobatic Cup (BOAC) waren teams uit Nederland, België, Oezbekistan, Wales en zelfs Amerika op dit internationale toernooi aanwezig. Rxalto Sport wist ook daar de nodige ereplaatsen bij elkaar te turnen

Tijdens de Bennekomse plaatsingswedstrijd kwamen op het instap niveau Louise Boel, Yara van Vliet en Laura Vink in actie. Vink behaalde het derde cijfer op brug en vond zichzelf in de einduitslag terug op een knappe 5e plaats. Van Vliet en Boel eindigden in de middenmoot.

In het pupil 2 D3 niveau behaalde Hanne-lise Hardeman op alle vier de toestellen een top drie klassering. Dat betekende in het eindklassement goud. Maureen van Veldhuisen werd 9e maar wist het hoogste cijfer op brug te scoren.

Sara van de Kuit (Jeugd 2 supplement H) scoorde hoog op zowel balk als vloer en was tevreden met haar succesvol uitgevoerde borstwaartsom op de brug. Mede hierdoor kreeg ze de gouden medaille om haar nek gehangen. Anne Zwakenberg greep net naast de medailles. Ze had de netste brugoefening en kreeg het hoogste sprongcijfer maar werd 4e.

Kelly de Haas hield haar zenuwen goed in bedwang. In de categorie senior supplement F stopte tijdens haar vloeroefening de muziek, toch turnde zij door en dit leverde haar een gouden medaille op

Acro

De Breda's Open Acrobatic Cup (BOAC) was voor de sportacrobatiek teams Exalto Sport de eerste wedstrijd dit seizoen. Een goede test te zien hoe de teams ervoor staan. Dat bleek goed te zijn.

Het duo Jessy Schuit en Rosanna van Uum werd in een sterk deelnemersveld derde. Het trio Claudia Engelen, Debbie Leeftink en Sterre Mijnten maakte enkele kleine foutjes waardoor het podium buiten bereik bleef. Rinske Bakker, Lotteke Blok en Tanja Wijnen lieten een mooie oefening zien (25.15) en veroverden de bronzen medaille.

Karlijn Swaen, Elsa Boonstra en Sofie Wijnen werkten boven verwachting een mooie oefening af en scoorden hiermee 25.35 punten. Ze mochten de gouden medaille in ontvangst nemen. Dat maakten ook het duo Nan Venendaal en Kim van Bindsbergen waar. Met een stabiele oefening zien (25.75) was de gouden medaille een mooie en verdiende beloning.

Fleur Mijnten, Else van der Hee en Danique Pol lieten een mooie en foutloze oefening zien. Het leverde een score van 25.05 op. Het trio Irsa Rigg, Tessa van Bindsbergen en Nikki Schuit sloot voor Exalto Sport het wedstrijdweekend af met een mooi uitgevoerde oefening. Deze werd beoordeeld met 25.15.

Helaas geen medailles voor deze teams. Geen schande in een deelnemersveld met topteams die 20 uur per week trainen.

Bron: Ede stad 08-12-2014