Nieuws
 De turners uit de herenselectie van Exalto Sport namen zaterdag 27 december, op het kersttoernooi in Nijmegen, 15 individuele medailles en één teammedaille in ontvangst. Bij de jonge jongens wist het eerste team een knappe derde plaats te behalen. Het tweede team belandde net naast het podium op een vierde plaats. De vier heren die in actie kwamen op de individuele toestelwedstrijd, wisten gezamenlijk met 15 van hun 17 oefeningen een medaille binnen te slepen, waarvan 7 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen. Het eerste team van Exalto Sport, bestaande uit Aron Sagström, Joeri Houvast en Stijn Deddens, had een aantal sterke tegenstanders, maar wisten met drie heel nette oefeningen op vloer de wedstrijd goed te beginnen. Op het onderdeel sprong wist Joeri de hoge scores van de andere ongens op sprong aan te vullen met twee bijna perfecte sprongen. Mede hierdoor kregen de heren uiteindelijk de bronzen medaille omgehangen.
Het team van Micha van Ginkel, Dani Voorneveld en Tygo Sluiman, die alle drie dit jaar voor het eerst hun wedstrijden op een landelijk niveau gaan turnen, wist de wedstrijd ook goed te beginnen
op de vloer. Voor hen leek een podiumplek in zicht, maar na het laatste toestel belandde ze op een paar punten afstand van de andere teams helaas net op de vierde plaats.
Tijdens de individuele wedstrijd konden Pieter van Norel, Tieze van den Elsen, Max Koops en
Raymond Schonewille voor het eerst dit seizoen hun oefeningen laten zien. Voor hen was dit ook het moment om de nieuwe onderdelen waar het afgelopen jaar hard voor is getraind uit te proberen
op de wedstrijden. Onder andere op de vloer, ringen en sprong zorgden deze nieuwe onderdelen en verhoogde moeilijkheidsgraad voor meerdere medailles.

Succesvol_Kersttoernooi_voor_herenselectie_Exalto_Sport

Foto, v.l.n.r.: Tieze van den Elsen, Pieter van Norel, Max Koops, Raymond Schonewille
en trainer Niels Velthuijs. (foto: Erik van den Elsen)