Nieuws
Zaterdag 4 februari werden in Wapenveld de 2e plaatsingswedstrijden voor de D en de C lijn Acrobatische Gymnastiek gehouden. Voor Exalto Sport deden in beide categorieën een team van Exalto Sport mee. Bij Acro Gym zoals het afgekort genoemd wordt moeten de turnsters zowel kracht, lenigheid, flair en gevoel voor muziek hebben om aan deze sport mee te kunnen doen. Beide teams beschikken over deze talenten en mochten dat in Wapeveld laten zien.
Beide teams namen deel aan deze wedstrijd in een nieuwe samenstelling ten opzichte van vorig seizoen. Naast de reguliere wedstrijdzenuwen zorgde dit voor extra spanningselement. Goede samenwerking en vertrouwen zijn essentieel in deze sport. Het team in de C- lijn begon de wedstrijd met hun tempo oefening. Debbie Leeftink, Else van der Hee en Kim van Bindsbergen lieten een mooie oefening zien. Ondanks dat dit hun eerste wedstrijd samen was turnden zij een foutloze wedstrijd. De oefening werd dan ook beloond met een puntentotaal van 24.30 punten. Wat later de hoogste dagscore bleek te zijn.
Goud_en_brons_voor
Na deze mooie oefening betraden Clémence en Cheyenne Spruit samen met Ruth de Does in de D-lijn de wedstrijdvloer. Deze meiden lieten tevens een mooie oefening zien en wisten een score van 31.30 punten bij elkaar te turnen. In deze categorie was het uiterst spannend tot het laatste moment. De punten lagen dicht bij elkaar maar gelukkig was de score van het Exalto Sport Trio hoog genoeg voor een welverdiende bronzen medaille.
Aan het einde van de middag mochten de dames Debbie, Else en Kim hun balans oefening turnen. In de D lijn wordt er een combinatieoefening geturnd en in de C lijn moeten de turnsters een Tempo- en een Balansoefening laten zien. Doordat een ander team een zeer hoog cijfer voor hun balansoefening had gekregen moesten de Exalto dames minimaal 23.60 punten scoren om eerste te blijven. Vol flair lieten ze hun oefening aan de acht koppige juryleden zien. De score van 24.17 punten was hoog genoeg om 1e te blijven. Vol trots lieten zij zich de gouden medaille omhangen.
De scores van beide teams zijn hoog genoeg om zich te plaatsen voor de provinciale wedstrijd. De eerste stap op weg naar het NK in Ahoy, wat het uiteindelijke doel is, is gezet. Een mooi resultaat voor Exalto Sport.