Nieuws
Zaterdag 21 mei wordt voor de 22e keer het Rabobank Tournament U13 georganiseerd op sportpark De Wormshoef. Het is de organisatie gelukt om een zeer sterk deelnemersveld samen te stellen. Nog nooit waren de deelnemende teams zo internationaal als deze editie in 2016.
 
Nederlandse betaald voetbal organisaties als FC Groningen, ADO Den Haag, PEC Zwolle en FC Utrecht geven acte de présence. Maar ook internationale clubs als KSC Lokeren, SC Bayer ’05 Uerdingen, KV Oostende, Bohemians Praag en twee Roemeense jeugdelftallen zijn van de partij. In totaal 16 deelnemers gaan het gedurende dag tegen elkaar opnemen en proberen de trofee te winnen, die vorig jaar in handen viel van ADO Den Haag.
Recordaantal_internationale_deelnemers 
De eerste wedstrijden worden gespeeld om 09.00 uur en de finale start om 17.15. Na de finale volgt de prijsuitreiking, waarbij elk elftal een prijs uitgereikt krijgt en waarbij ook de ‘beste speler’ en de ‘beste keeper’ van het toernooi worden gehuldigd. Bekende winnaars van deze prijzen uit het verleden zijn Vurnon Anita (inmiddels Newcastle United), Youness Mokhtar (PEC Zwolle) en Oussama Tannane (AS Saint-Etienne).
 
Gemiddeld komen er rond de 1.000 bezoekers naar Lunteren, zoals familie van spelers, teambegeleiding en steeds vaker voetbal liefhebbers in het algemeen. Voor de internationale deelnemers wordt onderdak geregeld bij gastouders, maar ook bij Top Parken en Hotel Belmont.
In totaal werken meer dan 80 vrijwilligers mee om het Rabobank Tournament U13 een succes te laten worden.
 
Meer informatie rondom het Rabobank Tournament U13 vindt u op www.rabobank-tournamentU13.com of op de Facebook pagina van het toernooi.