Nieuws
Zaterdag 20 en zondag 21 juni vond het NK turnen plaats in Ahoy Rotterdam. Raymond Schonewille uitkomend in de eerste divisie senior mocht op zaterdag de meerkampfinale turnen, en op zondag de toestelfinales voltige en ringen.
 
Raymond begon op het toestel vloer. Eerdere wedstrijden turnde hij nog een aangepast programma vanwege een enkelblessure. Maar zaterdag liet Raymond zien dat hij in de finale thuis hoort. Een mooie oefening waarin kracht, lenigheid en snelheid was te zien. Deze oefening werd beloond met een 12,95. Na de vloer kwam Raymond in actie op voltige, zijn specialiteit. Hier turnde hij een oefening met een hoge moeilijkheidsgraad (4,40) dat is ruim een punt meer dan zijn tegenstanders. Behalve de hoge punten voor de moeilijkheid kreeg Raymond ook nog 8,65 voor de uitvoering. Hij was zichtbaar blij met zijn score van 13,05 punten. Door deze oefening stond Raymond ruim twee punten voor op zijn tegenstanders. Deze voorsprong werd goed verdedigd op de toestellen ringen (12,75) sprong (12,95) en brug (11,55). Op het toestel rek werd het toch nog spannend. Raymond turnde een oefening met een minder hoge moeilijkheidsgraad dan zijn tegenstanders. Uiteindelijk wist hij voor dit toestel 11,35 punten bij elkaar te turnen. Tot aan de laatste turner bleef het spannend. Raymond won met maar liefst 74.00 punten de gouden medaille op de meerkamp.
 
Zondag ochtend stond Raymond om 09.00 uur ’s ochtends alweer in Ahoy om zijn toestelfinales te turnen. Na de spannende meerkampfinale had iedereen hoge verwachtingen van Raymond. Zijn voltige oefening was minder strak dan de dag ervoor. Maar wel goed genoeg voor goud. Op ringen was het een spannende strijd, de punten lagen dicht op elkaar. Raymond mocht met een puntentotaal van 12,80 de zilveren medaille in ontvangst nemen.
 
Foto: Podium 1e divisie senior. Goud Raymond Schonewille.