Nieuws

Het eerste weekend van februari is voor Exalto Sport zeer succesvol verlopen. De vereniging behaalde maar liefst zeventien medailles, waarvan vijf maal goud, zes maal zilver en zes maal brons.
Zaterdag 1 februari werd in Putten de eerste wedstrijd voor de afdeling jong talent turnen dames pre pre- en pre- instap niveau D2 georganiseerd. Tijdens de eerste wedstrijdronde turnden Sem Meijer en Marit Brinkman, beiden 6 jaar, hun allereerste wedstrijd. In een deelnemersveld van 23 turnsters werden ze vijfde en vierde.
In de tweede wedstrijdronde deden vijf turnstertjes mee. Lu Kai van der Goot turnde een stabiele wedstrijd en dit leverde haar een zilveren medaille op. Denise Reuvers liet een prachtige brug oefening zien en op dit toestel behaalde zij het tweede cijfer. Jeliza van der Meene deed als enige een koprol op de balk wat haar op dit toestel hoge punten opleverde. Laura deed voor het eerst mee met een wedstrijd en heeft een mooie stabiele wedstrijd geturnd.
Lydia is nog maar net lid van de vereniging. Zij liet een paar mooie oefeningen zien, wat haar een tiende plaats opleverde. In de laatste wedstrijdronde moesten Marit Goor en Yamena Macco hun oefeningen laten zien. Ook voor deze meiden was dit hun eerste wedstrijd. Marit en Yamena turnden een goede wedstrijd en zijn in de middenmoot geëindigd.

Vijf jongens uit de jong talent heren afdeling turnden zaterdag hun tweede plaatsingswedstrijd in Duiven. Jullius Lens behaalde in de categorie benjamin niveau 12 een 4e plaats met een puntentotaal van 95,20. In dezelfde categorie wist Micha van Ginkel een 3e plaats te behalen, waarmee hij zich plaatste voor de districtsfinale in Varsseveld later dit seizoen. Levi van Ginkel moest in de categorie Instap 12 zich tevreden stellen met 18e plaats. Bij de benjamin 11 lukte het Tygo Sluiman om een 1e plaats op vloer te halen. Met een totaal van 99,55 punten behaalde hij uiteindelijk de 5e plaats. Aan het eind van de dag mocht Dante van de Meene zijn oefeningen laten zijn bij de pupillen niveau 11. Met een mooie 12e plaats wist hij zich net niet te plaatsen voor de districtsfinale, ondanks zijn 4e plek aan de rekstok.

Diezelfde zaterdagmiddag organiseerde Exalto Sport een recreantenwedstrijd in Lunteren voor alle leden uit de recreatiegroepen van verschillende verenigingen uit de buurt. Het werd een gezellig drukke middag, waarin alle deelnemende kinderen hun mooiste oefeningen lieten zien aan het toegestroomde publiek van onder andere ouders en opa’s en oma’s. In totaal mochten acht recreatiemeisjes van de vereniging, ieder in hun eigen niveau, een medaille mee naar huis nemen.

Op zondag 2 februari kwamen de turnsters uit de 4e divisie turnen dames aan bod bij de 2e plaatsingswedstrijd in Beekbergen. Alle meiden hebben een goede wedstrijd geturnd zonder grote fouten. Dit resulteerde in een verrassende tweede plaats voor Ilse van Haveren in het pupil 2 niveau en een derde plaats voor Stevie Waalewijn in het jeugd 1 niveau.
Fleur van Haveren wist door middel van een mooie vloeroefening beslag te leggen op het zilver en Roos Noorlander wist in hetzelfde niveau (jeugd F keuze) zelfs het goud in de wacht te slepen door onder andere een sterke brugoefening.