Nieuws
Afgelopen zaterdag vond de eerste kwalificatie van de eerste divisie turnen plaats. Met tweemaal eremetaal en meerdere turnsters die zich met één kwalificatie wedstrijd al definitief hebben geplaatst voor de halve finale kon P.i.T met opgeheven hoofd naar huis.
P.i.T_zet_eerste_stappen_richting_NK 
De instappers N1 Chayenne Raaijmakers, Esmée Koudijs en Emma van den Heuvel waren erg onder de indruk van de grote turnzaal en het turngeweld. Foutloos hebben de dametjes dan ook nog niet geturnd, maar wat een potentie was er aanwezig. Raaijmakers pakte heel knap brons, Koudijs werd 6e en van den Heuvel werd 11e van de 20 instappers.
 
Marit van Rabenswaaij en Olivia van den Heuvel (Junior B) zijn eerstejaars junior en moesten het ook opnemen tegen meisjes van een jaar ouder. Van Rabenswaaij moest vorig seizoen zelfs promoveren en turnde deze wedstrijd maarliefst twee niveau's hoger. Van den Heuvel turnde een prachtig en stabiele wedstrijd, maar liet helaas veel punten liggen op brug. Ze werd 8e. Van Rabenswaaij was weer in haar element. Mooie oefeningen en slimme keuzes zorgden voor een bronzen plak!
Tina Hooijer turnt ook in deze categorie, maar was op zondag ingedeeld. Zij turnde een plaatje van een brugoefening met een afsprong die ze pas een week kan en liet ook op sprong zien wat we van haar gewend zijn. Hooijer werd knap 7e in een sterk veld.
 
Sofie Radstaake (Jeugd C) moet van ver komen. Na twee en ook na drie toestellen stond ze echter derde in het klassement. Brug is nog haar zwakste toestel waar ze helaas grote fouten moest incasseren en dus een lage score. Toch werd ze nog heel knap 9e !
 
Van Rosan Schrama en Britt Keizer (eerstejaars senior A) werd er bij voorbaat niets verwacht. Een sterk veld met veel oudere turnsters dus plaatsing voor de halve finale was vrijwel onmogelijk. Voor Britt was het ook nog maar de vraag of ze op tijd fit zou zijn met een enkel en rugblessure. Schrama turnde een top wedstrijd zonder grote fouten en daarmee zagen we dat de mooie uitvoering van elementen belangrijker is dan de moeilijkheid. Ze werd erg knap 4e. Keizer turnde voor het eerst een nieuw vluchtelement in haar brugoefening met succes. Wel moest ze ook een foutje incasseren op brug en ook op sprong moest ze punten inleveren. Toch eindigde ze heel knap op de 11e plaats tussen grote namen! Schrama pakte ook direct al haar halve finale ticket mee, voor Keizer is dit nog even spannend.