Nieuws
Het was wederom een succesvol wedstrijdweekend voor de turners en turnsters van Exalto Sport. Bij turnen dames was er goud en zilver. Bij de sportacrobatiek werd één duo Gelders Kampioen en was er brons voor een ander trio. Ook plaatsten verschillen sportacrobaten en turn(st)ers zich voor verdere finales.
 
Bij het dames turnen in de 5e divisie was er succes voor Emma Gevers bij de tweede plaatsingswedstrijd. Zij won het goud in junior supplement F. Eline van Ieperen, nog goed voor het goud tijdens de eerste plaatsingswedstrijd, had helaas pech op het onderdeel balk en brug maar scoorde het hoogste cijfer op vloer en werd uiteindelijk nog 7e. Sara van de Kuit, dit jaar een divisie gepromoveerd, turnde dit keer een betere wedstrijd. Helaas kwam ze in niveau nog net te kort om mee te doen voor de prijzen. Ze eindigde op de 16e plaats.
Annelot Groot Enzerink wist in het jeugd 2 niveau het zilver in beslag te nemen. Fabienne werd in datzelfde niveau 7e. Janieck Westeneng kwam in de laatste wedstrijd in actie. Liet veel verbetering zien ten opzichte van de vorige keer en werd 15e.
 
De sportacrobatiek kende ook successen. Het duo Lydiane Soetendal en Nikki Schuit werd Gelders Kampioen bij dames paren D senior en plaatste zich voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Het duo Clémence Spruit en Jenthe Pronk eindigde als 16e in dezelfde categorie. Het trio Irsa Rigg, Tanja Wijnen en Floor Versteeg werd in het D junior niveau 5e en plaatste zich ook voor de districtsfinale. Sara van de Kuit, Demi Buis en Chelsey van de Kolk eindigde op een 7e plaats wat helaas niet voldoende was voor plaatsing. In het dames paar E senior plaatste het duo Eline Versteeg en Floortje Harthoorn voor de districtsfinale met een mooie 7e plaats. Het trio Denise van Beek, Senne Ribbens en Danique van Beek werd bij de E junioren knap 3e en ook dit trio is geplaatst voor de volgende finale.
 
Bij het heren turnen was Exalto Sport afgelopen weekend vertegenwoordigd. Bij instap niveau 10 werd Tygo Sluiman 16e wat voldoende was voor plaatsing voor de landelijke kwartfinale. Micha van Ginkel en Dani Voorneveld kwamen helaas te kort zij eindigden op de 25ste en 26ste plaats. Julius Lens (instap niveau 11) wist zich tevens te plaatsen voor de kwartfinale hij werd 10e. In datzelfde niveau eindigde Elias Sagstrom op een 18e plaats.
De dansgroep van Exalto Sport kwam afgelopen weekend eveneens in actie. Zij namen deel aan de Dance2Demo in Leerdam. Ze mochten daar verrassend de troffee Dance2Impress in ontvangst nemen voor 16 jaar e.o. ter motivatie en waardering.
Overwinningen_voor_Exalto_Sport 
Foto: Groepsfoto 5e divisie. Van onder naar boven:
Gouden medaille winnaar Emma Gevers, Eline van Ieperen, Fabienne van den Berg, Annelot Groot Enzerink.