Nieuws

Afgelopen weekend werden in Zwolle de halve landelijke finales voor sportacrobatiek C- en D-lijn gehouden. Hieraan deden vier teams van Exalto-Sport mee. Het trio Fleur Mijnten, Else van de Hee en Jessy Schuit wisten een bronzen medaille mee naar huis te nemen.
Op zaterdag mocht het duo Lotteke Blok en Nikki Schuit de spits afbijten in de C-Lijn. Met een puntentotaal van 50,850 grepen zij net naast de bronzen medaille. Zij plaatsen zich echter wel voor het NK.
Het trio Sanne van Voorst, Laura van de Vooren en Sterre Mijnten
lieten s‘middags hun oefeningen zien. Door een kleine fout eindigden ze als tiende met een puntentotaal van 50,850. Ze staan nu derde reserve voor het NK.

Zondag 11 mei waren de trio’s uit de D-lijn aan de beurt.
Fleur Mijnten, Else van de Hee en Jessy Schuit lieten een mooie oefening zien. Deze oefening werd dan ook beloond met 25.45 punten. Zij mochten hierdoor de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook het laatste trio dat in actie kwam, liet een mooie en leuke oefening zien. Claudia Engelen, Tessa van Bindsbergen en Sofie Wijnen eindigden op de 8e plaats met 25.050 punten. Beide teams wisten zich hiermee te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen in juni in Ahoy.

NK_plaatsing_acro-teams_Exalto-Sport
Foto: (liggend) Bronzen trio Fleur Mijnten, Else van de Hee en Jessy Schuit