Nieuws

Tijdens een goed en gezellig georganiseerd toernooi, in Katwijk aan zee, is Melanie Nederlands kampioen bij de aspiranten meisjes geworden. De wedstrijden werden over meerdere dagen gespeeld. De meisjes verbleven deze week in een duinhuisje, onder begeleiding van Annewil Koopman.

Melanie

De eerste ronde, op 28 april, was tegen Tamar Visser, een taaie tegenstandster uit Sneek. Nadat Melanie in het middenspel een schijf voor kwam, was het nog goed uitkijken om de juiste winst variant te vinden, maar die vond de Lunterse.
De ronden twee en drie leverden drie punten op. Tegen Ilse Barf uit Leek werd een verkeerde berekening gemaakt door Melanie. De damcombinatie leverde geen schijfwinst op, maar het bleef gelijk. De partij eindigde in remise. De partij tegen Suzanne Staal uit Groningen werd eenvoudig gewonnen.
De vierde ronde, woensdag 30 april, tegen koploopster Mabel van Leeuwen uit Reeuwijk werd heel simpel gewonnen, door een openingscombinatie. Hierdoor nam Melanie de koppositie over.

Op donderdag 1 mei werden de vijfde en zesde ronde gespeeld. Melanie speelde die dag tegen Linsey van Leeuwen uit Huissen en tegen Darja Koullen uit Heerlen. Beide partijen werden vrij makkelijk gewonnen. Inmiddels stond Melanie twee punten los van de nummer twee, Marieke Altena uit Sneek.
De laatste ronde ,vrijdag 2 mei, moest Melanie tegen Marieke. Bij een overwinning van Marieke zou zij langszij komen en een barrage uit het vuur halen.
Marieke opende zeer aanvallend, maar de tactiek van Melanie werkte door rustig en niet te moeilijk spel op het bord te houden en zo de remise marge niet uit het oog te verliezen. Want bij remise zou Melanie voldoende punten hebben om kampioen te worden.
Vanaf zet 35 kreeg Melanie zelfs licht voordeel toen Marieke in het eindspel een mindere zet produceerde. Melanie was er als de kippen bij om de partij te winnen en met overmacht kampioen te worden.

Nederlands kampioenschap
1. Melanie Voskuil uit Lunteren 7-13
2. Marieke Altena uit Sneek 7-9
3. Tamar Visser uit Sneek 7-8