Nieuws
Afgelopen weekend vond de landelijke kwartfinale plaats in Hengelo voor de divisies 1 en 2. Tien turnsters van P.i.T hadden zich geplaatst voor deze wedstrijd en wisten zich ook nu weer allemaal te plaatsen voor de halve finale NK. Zes turnsters behaalden een medaille.
Lieke Snoijink en Larissa Vermeul pakten goud, Rosan Schrama en Anouk Diepeveen kregen het zilver omgehangen en Kiara Muller en Maaike Diepeveen grepen naar het brons. Marit van Rabenswaaij werd vijfde, Daimy van Steendelaar zevende en Jaël Zuidema achtste. De club is ontzettend trots op de fantastische prestaties van deze jonge turnsters, die in vergelijking met andere (top)clubs één derde van het aantal trainingsuren maken en toch bij de top blijven meedoen.
Snoijink, Diepeveen en Zuidema (instap N2) turnden alle drie een top wedstrijd. Snoijink blonk vooral uit op balk en vloer, Diepeveen liet op rek een goede indruk achter en Zuidema gaat als een speer vooruit op het onderdeel sprong.
 
Diepeveen en van Rabenswaaij (Jeugd N3) hadden pech op brug, maar vochten zich keihard terug op de andere toestellen. Diepeveen wist iedereen te imponeren met wederom een plaatje van een vloeroefening en van Rabenswaaij liet zien grote stappen te hebben gemaakt met een nieuwe sprong.
Vermeul en Muller (Jeugd D), vorig jaar nog eerste en tweede op de landelijke finale, laten in een divisie hoger nu ook weer zien niet stil te hebben gezeten. Beide turnsters zijn stabiel in de meerkamp en ondanks een vrij grote fout van Muller op vloer, wisten de dames toch weer het podium te bereiken.
Schrama en Keizer (Junior C) waren niet geheel fit in de aanloop naar de wedstrijd. Beide dames beschikken echter over een grote portie doorzettingsvermogen en haalden alles uit de kast. Keizer blonk dit keer voornamelijk uit op balk, terwijl Schrama vooral op brug de jury wist te imponeren.
 
Op zondag was het de taak van van Steendelaar om het weekend goed af te sluiten. Deze kleine, maar pittige turnster laat iedere wedstrijd weer vooruitgang zien. Zij maakte geen grote fouten, maar komt uit op het allerhoogste niveau waar de concurrentie natuurlijk ontzettend sterk is. Ze is een plaatje om te zien en maakt nu ook in moeilijkheid grote stappen vooruit. Op rek liet ze prachtige reuzen zien en op balk en vloer waren vooral haar acrobatische elementen en series erg sterk.