Nieuws

Afgelopen weekend vond het NK turnen divisie 3 in Waalwijk plaats. Zes kleine turnsters kwamen P.i.T vertegenwoordigen. Vier allround medailles, waarvan twee zelfs goud en zes toestelfinale medailles, waarvan weer twee gouden plakken, waren het resultaat van een prachtig weekend.

Medailleregen_voor_Turnclub_P.i.T

Zaterdag NK allround
Rosan Schrama werd bondskampioen in de categorie Jeugd E niveau. Ook Larissa Vermeul werd bondskampioen, maar dan op het podium ernaast in de categorie Jeugd N4. Haar vriendinnetje Kiara Muller stond hier op nog geen tiende verschil achter op de tweede plaats. Marit van Rabenswaaij pakte brons in een sterke categorie. Bijzonder was dat Kiara, Rosan en Marit nog nooit op een NK stonden ! Aanwezige trainsters Dayenne Soetendal en Manja Moraal konden het niet geloven.
Marleen Epskamp turnde ook haar eerste NK, maar de spanning was toch nog iets teveel voor haar. Zij werd 21e van de 36 beste turnsters in de categorie pupil 1 N3.
Jeske Salakory stond al vaker op het NK, maar dit keer in een hoger niveau (Junior D). Jeske turnde zich allround bij de beste acht turnsters van Nederland.

Zondag NK toestelfinales
Een plek in de toestelfinales konden de turnsters verdienen door op de halve finale eerste of tweede op een toestel te worden. In totaal hadden de P.i.T turnsters maar liefst 13 toestelfinales bij elkaar geturnd.
Marleen Epskamp nam revanche op sprong, zij werd knap derde! Op de vloer en balk werd Marleen negende.
Jeske Salakory kwam in actie op vloer, waar zij een plaatje van een oefening turnde. Zij werd vijfde van Nederland op vloer!
Marit van Rabenswaaij turnde op brug en knalde er een prachtige oefening uit, die goed was voor een vierde plaats!
Kiara Muller plaatste zich op sprong en balk. Het werd een knappe vierde plek! Op sprong behoorde zij echter wel bij de top en verdiende daar zilver.
Larissa Vermeul kwam in actie op sprong, brug en balk. Op sprong wist zij overtuigend het goud te veroveren en op brug nam zij de bronzen medaille mee naar huis. Op balk kwam zij dit keer net tekort en eindigde hier als zesde.
Rosan Schrama mocht ook nogmaals op drie toestellen laten zien wat zij in huis had. Op sprong een achtste plaats, op vloer turnde werd het brons w. Op het onderdeel brug sloot Rosan haar top weekend af en pakte hier ook nog eens het goud.
Voor meer informatie: www.turnclubpit.nl