Nieuws
De Barneveldse dammer Matthias de Kruijf is de winnnaar geworden van zesde damnacht D.E.S. en daarmee van het Lunterse Vrouwtje.
Er deden 30 dammers mee van verschillende damclubs. Namens D.E.S. deden de toppers Arwin – en Harmjan Lammers mee.
Opnieuw waren er ook drie dammers Melissant van het eiland Goeree- Overflakee naar Lunteren afgereisd.
 
In de hoofdgroep deden 13 dammers mee en werd het een rondtoernooi gespeeld. Vervolgens werd besloten om nog negen ronden via het Zwitsers systeem te spelen.
De gehele damnacht was er een ontspannende sfeer en werd er tussendoor
gezorgd voor een hapje en een drankje. De organisatie hield ook een verloting waarbij alle deelnemers in de prijzen vielen.
Het damtoernooi werd een spannende strijd tussen Arwin - Harmjan Lammers
en Matthias de Kruijf In de voorronden had Arwin uit 12 wedstrijden 21 punten en Matthias 20 punten behaald. Harmjan Lammers volgde met een score van 19 punten
In de finaleronde won Matthias de meeste wedstrijden en lieten de gebroeders
Lammers kostbare punten liggen. Hierdoor kwam Matthias op een voorsprong van twee punten en gaf dit niet meer uithanden.
Arwin moest zich tevreden stellen met een tweede plaats en Harmjan Lammers
werd derde in deze hoofdklassepoule.
 
Er was wel succes in de eerste klasse voor de Lunterse damclub. Arno Bos behaalde met 23 punten uit 22 wedstrijden de eerste plaats. Nummer twee werd hier Laura Timmerman uit IJsselstein met een score van 21 punten.
In de tweede klasse groep ging de titel naar de Edenaar Michel Hendirksen. De dammer uit Ederveen kende een sterke start en wist in de finalegroep de winnares van vorige jaar Melanie Voskuil twee punten voor te blijven. De score van Michel was 34 punten uit 22 ronden. Melanie behaalde 32 punten en Gerrit Roeterdink uit Laren werd derde met een score van 30 punten.
In de verliezersgroep ging de eerste prijs naar de sympathieke dammer uit Melissant Bert Visbeen met een mooie score van 28 punten.