Nieuws
De DES Lunteren dammers Henk Klarenbeek, Johan Top en Laura Timmerman wisten Pinkster zaterdag bij het NK sneldammen te Utrecht een zilveren plak te behalen.
 
Lunterse_dammers_succesvol_op_NK_Sneldammen-3
Foto: Jaap Heij
 
DES Lunteren kwam met zeven dammers in diverse klassen aan de start. In de hoofdklasse hadden Henk Klarenbeek en Arjan van Galen zich via de Gelderse finale sneldammen geplaatst bij de laatste 24 dammers van Nederland.
Er werden eerst zes voorronden gespeeld volgens het Zwitserse systeem. De Lunterse dammers presteerde beiden boven verwachting en eindigden bij de eerste acht spelers. Zij plaatsten zich net als de Barnevelder Matthias de Kruijf voor de A-finale.
In de finale moesten er opnieuw zeven ronden gespeeld worden. Henk Klarenbeek begon weer voortvarend door te winnen van Koos van Amerongen en remise tegen Nederlands kampioen dammen Alexander Bajakin.
In de derde ronde leed de Lunteraan een verrassende nederlaag tegen de Barnevelder Matthias de Kruijf. Hierna herstelde Klarenbeek zich en behaalde nog zes punten uit vier partijen. DE sterke DES Lunteren dammer werd in het eindklassement tweede achter Nederlands sneldamkampioen Alexander Baljakin.
De tweede Lunterse deelnemer Arjan van Galen werd achtste, twee plaatsen achter Barnevelder Matthias de Kruijf.