Nieuws
 
Jaap van Lagen kende dit weekeinde een dubbele missie tijdens de 24U van de Nürburgring. Op het heroïsche Eifelcircuit maakte de Edenaar zijn rentree in het WTCC voor LADA Sport Rosneft, met Team Black Falcon nam de 38-jarige professional deel aan de 24 uurs race. Na drie races kon Jaap een mooie balans opmaken: hij bezorgde LADA direct WK-punten. Met een fraaie vijfde plaats bij zijn debuut in de loodzware 24 uursrace was Jaap met zijn teamgenoten tevens de best geklasseerde Mercedes-Benz equipe.
 
Racen was nog meer dan anders absolute topsport. Door het dubbele programma stond Jaap op zaterdagochtend al om 7.00 uur naast zijn bed voor de warm up van het WTCC (WK-toerwagens), daarna ging het in een moeite door met de WTCC-races en daarna de 24U van de Nurburgring.
 
“In 36 uur heb ik in totaal 1,5 uur geslapen”, schetst de coureur uit Ede de serieuze belasting. “Ik heb net even twee uur geslapen voordat ik terug naar huis reed. Na een douche voel ik me weer top. Het was echt een fantastisch weekeinde. Ik heb samen met beide teams het maximale eruit gehaald.”
 
Snelste van iedereen
 
De rentree bij LADA begon optimaal met een snelste rondetijd tijdens de eerste vrije training op een kletsnatte Nordschleife. “Mijn tweede rondje was foutloos, maar dat ik de snelste zou zijn, had ik echt niet verwacht. De Citroens zijn normaal oppermachtig.” Het zorgde voor een jubelstemming bij het Russische team. Voor Jaap zelf volgde ook een mooie beloning: ook tijdens de WTCC-races in Moskou racet de Nederlander voor het LADA-fabrieksteam.
 
Tijdens de kwalificatie voor de eerste race kon Jaap de kanontijd geen vervolg geven, want in zijn vliegende ronde begaf de motor het. Een probleem dat ook zijn LADA-teamgenoot Rob Huff trof. Zo startte Jaap zijn comeback-race helemaal achteraan. In drie ronden toonde de alleskunner de potentie van de Vesta TC1 door als elfde te finishen, net buiten de punten.
 
Twee WK-punten
 
De tweede race bracht de Edenaar wel twee punten binnen voor het Russische team door na een aantal fraaie inhaalacties als negende te eindigen. “Eindelijk zijn mijn eerste WK-punten voor LADA een feit! In 2009 was ik er twee keer dichtbij: op Oschersleben lag ik vijfde totdat ik er af werd getikt door Nicola Larini, in Japan viel ik op de vijfde plaats uit met elektrische problemen.”
 
Na het succes met LADA Sport Rosneft voegde Jaap zich bij Team Black Falcon om met Abdulaziz Al Faisal, Hubert Haupt en Yelmer Buurman in de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 aan de titanenstrijd te beginnen met de andere topequipes van onder meer BMW, Bentley en Audi. “Het startveld is hier zo sterk. De beste coureurs en teams ter wereld zijn van de partij.”
 
Foutloos optreden
Het viertal startte van een 18e positie, de tactiek van een vroege rijderswissel bracht de Black Falcon Mercedes-Benz met nummer 5 aan de leiding tot 3,5 uur in de race. Gaandeweg stabiliseerden Jaap en zijn teamgenoten op een prima vijfde plaats, waarbij de Edenaar in totaal 7,5 uur achter het stuur zat van de machtige Mercedes-Benz. “De lastigste fase was ’s nachts in de regen op profielloze banden. Overal lagen auto’s in de vangrail. Ik had alles nodig om de Mercedes op de baan te houden, zo glad was het.”
 
Het viertal koppelde snelheid aan een foutloos optreden en dat is in misschien wel de zwaarste 24uursrace ter wereld geen eenvoudige opgave. Jaap van Lagen was dan ook dolblij met de vijfde plaats. “We hebben als team het maximale eruit gehaald. Na 24 uur racen heeft de SLS geen krasje. En dat vind ik eigenlijk nog het mooiste. Dat we ook nog als de beste Mercedes-Benz eindigen is helemaal fantastisch. Ik wil ook een compliment maken naar Team Black Falcon: wat een rust en professionaliteit. Mijn eerste 24U Nürburgring smaakt daarom zeker naar meer.”