Nieuws
Zaterdag 24 november vond de allround finale plaats van de ‘Michel Wanten Cup’ in België. De manier van inturnen was even anders, eerst vond er een algemene warming up en warming up op alle toestellen plaats, hierna startte de wedstrijd met een one touch toestel warming up en de wedstrijdoefeningen.
 
Het energielevel was voor de P.i.T- dames hierdoor lastig hoog te houden, maar toch wisten ze goed te schakelen! Een aantal hoogtepunten waren toch wel de tsukahara’s van debutanten 2e divisie Daantje en Shin. Marleen wist haar nieuwe acro combinatie op balk te turnen en ook bij Tina was dit gelukt! Marit turnde een nieuwe balkopsprong van hoge waarde voor het eerst zelfstandig. Extra knap was dat de dames volgens zwaardere regels werden beoordeeld.
Ilse was allround sterk, maar moest helaas toch een val van brug incasseren. Ze werd 4e, behaalde toestelfinales op sprong en vloer en is reserve op balk. Sofie was wat ziekjes, maar turnde prima. Ze verdiende een knappe toestelfinale op balk.
 
Marit turnde alleen brug en balk voor de zekerheid ivm een kleine blessure. Op brug was ze de beste van alle senioren en komt ook op zondag in actie met de toestelfinale. Tina turnde allround een sterk en mooi programma. Op brug werd zij 4e en dat betekent dat ze reserve is voor de toestelfinale brug.
Marleen, Shin en Daantje (junioren 2e divisie) moesten opboksen tegen een hoop turngeweld maar hielden zich prima staande! Rosan turnde een plaatje van een balkoefening ondanks een onnodige val en ook op sprong was ze sterk. Op brug en vloer zat het wat tegen.
 
Zzondag stonden Marit, Sofie en Ilse aan de start van de toestelfinales. Marit won knap zilver op brug met een prima oefening. Sofie stond haar mannetje op balk en zette een strakke oefening neer. Ze won hiermee het goud. Ilse kwam in actie op sprong en vloer. Op vloer spatte ze van de vloer af met een mooie choreografie en zuiver turnen. Ze pakte hiermee zilver met 0,1 achter de nummer 1. Op sprong turnde Ilse als enige volgens de officiële regel 2 verschillende sprongen uit 2 groepen. Helaas is er terug gepakt naar een oude regel door de wedstrijdorganisatie waardoor Ilse met een klein verschil genoegen moest nemen met brons.