Nieuws

De turnsters van Exalto-Sport turnden zaterdag 8 maart in Harderwijk voor plaatsing voor de regiofinale in de 5e divisie. Demi Buis, Manou Maliepaard en Judith Terpstra wisten beslag te leggen op het goud, zilver en brons.

Goud_voor_Exalto_turnster_Demi_Buis

De junioren beten de spits af in de eerste wedstrijdronde van de dag. Judith Terpstra en Femke Houvast turnden beiden een sterke balkoefening en dit leverde hoge punten op. Judith turnde ook sterk op brug en dit resulteerde in een mooie 3e plaats. Femke liet helaas wat punten liggen op sprong en werd hierdoor 10e. Fleur Noorlander kreeg hoge punten op de onderdelen sprong en vloer, maar had wat pech bij de afsprong van de balk en werd hierdoor 11e. Magteld van der Star en Daphne Hermsen turnden naar eigen kunnen een goede wedstrijd en legden beslag op de 14e en 17e plek.

In de tweede wedstrijdronde mocht Ilse Houvast van start gaan op het onderdeel sprong. Hierop behaalde zij zeer verdiend het 3e cijfer. Ilse begon vervolgens vol goede moed aan haar balkoefening, maar deze verliep niet zoals gewenst. Op de vloer maakte zij echter haar wedstrijd goed af door hierop een 1e plaats te behalen. Uiteindelijk moest ze genoegen nemen met de 12e plek.

Demi Buis, Manou Maliepaard en Fabienne van den Berg sloten in het pupillen niveau de dag af in de vierde wedstrijdronde. Demi turnde zeer strak op de balk en behaalde 14.100 punten, wat veruit de hoogste score was op dit onderdeel. Ook op brug wist ze alle concurrentie achter zich te houden, hierdoor mocht zij het goud in ontvangst nemen met een puntentotaal van maar liefst 55.600 punten. De tweede plek was ook voor een turnster van Exalto-sport.
Manou Maliepaard wist lange tijd dicht bij de scores van haar vriendin Demi te blijven, maar behaalde op brug en balk net iets minder hoge punten. Toch was ook deze zilveren medaille zeer verdiend. Fabienne van den Berg promoveerde dit seizoen naar de 5e divisie en zij heeft zich enorm omhoog weten te werken in zeer korte tijd en komt al dichtbij het hoge niveau van Demi en Manou. Fabienne turnde dan ook een goede wedstrijd en behaalde een 4e plek in het deelnemersveld van 18 turnsters.