Nieuws
Zaterdag 3 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de 5e en 6e divisie turnen dames plaats in Putten. Met een gouden medaille voor Exalto Sport turnster Viënne Hartjes.
 
Viënne begon haar wedstrijd op vloer en zette daar een mooie oefening neer. Deze werd beloond werd met een score van 10.400 punten. Over het toestel sprong was de turnster zelf niet tevreden maar ze kreeg daar heel verassend toch het hoogste cijfer voor. Bij het onderdeel brug maakte ze een klein foutje bij haar afsprong maar dat heeft ze vervolgens volledig recht gezet door een strakke balk oefening (10.250 pnt) te turnen. Ondanks wat schoonheidsfoutjes, liet Viënne al haar concurrenten achter zich en behaalde voor de tweede keer een gouden medaille. Daarmee is zij verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 2 juni 2018.
Goud_voor_Exalto_Sport_turnster
Foto: 1. Eline & Floor, 2. Tjitske & Neve, 3. Sterre & Roosmarijn. Fotograaf: Pettrik Kafoe
 
In de derde wedstrijdronde van de dag kwam junior turnster Janieck Westeneng in actie. Janieck turnde een zeer sterke wedstrijd. Alle onderdelen voerde ze uit zoals van te voren bedacht was en daarmee scoorde ze ook vele malen hoger dan bij de eerste wedstrijd. Ze eindigde op een mooie 7e plaats. Daarmee is plaatsing voor de regiofinale nog niet zeker. De definitieve doorstroming wordt eind maart bekend gemaakt.
 
In de laatste wedstrijdronde zou Sara van de Kuit van start gaan. Zij blesseerde zich echter al bij de warming up aan haar elleboog waardoor deelname niet meer mogelijk was.