Nieuws

De Lunterse turnvereniging Exalto Sport wist afgelopen weekeinde op verschillende plaatsen in het land vijf gouden medailles binnen te halen bij plaatsingswedstrijden.

Gouden_weekend_Exalto_Sport

Linde Bouw, Annika Rigg, Madelief van der Linden, Jedidja van Kampen en Annelies van Dijk deden goede zaken. Julius Lens wist met een hoge score de zilveren medaille in de wacht te slepen.
Linde Bouw behaalde een eerste plaats. Nina Dekker werd in dezelfde categorie zevende. In de voorgeschreven oefenstof startte Annika Rigg erg goed op het onderdeel vloer, waar zij ruim 13 punten scoorde. Dit was de basis voor de hoofdprijs. De drie senior turnsters lieten punten liggen, waardoor zij een plek in de middenmoot moesten accepteren.

In Hengelo werd de eerste wedstrijd van de eerste en tweede divisie geturnd. Linde Steinbusch, dit jaar gepromoveerd naar de tweede divisie, eindigde verrassend als derde.
Madelief van der Linden liet zien dat ze ook dit seizoen weer mee kan doen om de prijzen. Door een strakke balkoefening (12,90) en goede sprong werd zij met 5 punten verschil op de rest overtuigend eerste.
Jedidja van Kampen, 8 jaar, komt dit jaar uit op het hoogste niveau van Nederland. Vooral de lichaamsbeheersing, waarmee ze haar elementen en oefeningen uitvoerde, was de jury niet ontgaan. Zij haalde dan ook op alle vier de toestellen de hoogste score en was daarmee de beste in haar categorie.

Annelies van Dijk kwam nog in actie in de eerste divisie. Zij startte sterk aan de wedstrijd met een 13,75 op het onderdeel vloer. Op haar favoriete toestel sprong, scoorde zij ruim hoger dan de concurrentie, wat haar de gouden medaille opleverde.
Denise Reuvers, Lu Kai van der Goot en Jeliza van de Meene kwamen in actie in de jongste leeftijdscategorie. Voor hen kwam de wedstrijd nog iets te snel, waardoor zij op een aantal toestellen nog tekort kwamen.

Zilver
Tijdens de eerste wedstrijd voor de jong-talent-jongens wist Julius Lens met een hoge score de zilveren medaille in de wacht te slepen.
Hij behaalde door zijn sterke brug-en rekoefening een dikverdiende tweede plaats met een puntentotaal van 101,300. Ook Elias Sagstrom (96,450 punten) en Wolof Fakkeldij (89,600 punten) turnden een goede eerste wedstrijd. Zij belandden net naast het podium met een 4e en 6e plaats.
De pupillen Dante van de Meene en Django Fakkeldij turnden hun eerste officiële wedstrijd. Ze eindigden allebei in de middenmoot.

Bron: Ede stad 16-12-2014