Nieuws

 Afgelopen zondag namen drie turnsters van P.i.T deel aan de halve finale divisie 2 en N2 in Duiven. Tina Hooijer, Sophie Laiti en Yana Vink wisten een NK ticket te bemachtigen. Hooijer en Vink namen zelfs eremetaal mee naar huis. Hooijer plaatste zich als eerste op balk en als tweede op sprong. Op brug is zij eerste reserve. Vink pakte een toestelfinale op brug en is tweede reserve op balk.

Goud_en_brons_voor_P.i.T_turnsters
Vink (pupil 2 N2) startte dit onderdeel strak met weinig fouten. Op vloer turnde zij haar series huizenhoog, op sprong scoorde zij de hoogste punten van haar categorie met de overslag. Uiteindelijk eindigde Vink nog op de derde plaats in het eindklassement en wist zij een NK ticket en een toestelfinale in de wacht te slepen.
Laiti (jeugd D) heeft nog nooit op het NK gestaan. Dit seizoen is Laiti een divisie gepromoveerd en laat vooral groei zien in netheid en stabiliteit. Op het onderdeel brug liet zij een mooie oefening zien met hele schroef af. Op balk hield zij in met haar sprongenserie waardoor zij een punt liet liggen, de rest van haar oefening turnde zij stabiel en met zelfvertrouwen. Op vloer is Laiti een kei in landingen uit series en dit liet ze ook nu weer zien. Op sprong heeft deze turnster grote stappen gemaakt met een mooie half in heel uit tot gevolg. De achtste plaats in een veld waar 12 turnsters doorstroomden naar het NK is een enorme prestatie voor Laiti.
Hooijer (Jeugd D) traint sinds kort op wat nieuwe elementen. Zo is de arabier schroef van balk, de halve schroef van brug en de hele schroef voorover op vloer aan haar programma toegevoegd.
Hooijer begon haar wedstrijd als allereerste turnster op balk en zette hier met een foutloze oefening direct de beste score neer. Op vloer laat ze zien beter te worden in haar series, zowel de schroef voorover als achterover waren huizenhoog. De laagste score op dit toestel was dan ook erg verwarrend en teleurstellend, maar er was nog niets verloren, want haar beste toestellen zouden nog komen.
Op sprong knalde de sprongkampioen van 2013 er twee keer een mooie overslag hele draai uit en wist tweede te worden op dit toestel. Op brug moest er een keuze gemaakt worden of zij een halve draai aan haar streksalto zou toevoegen of niet. Hooijer besloot deze mooie wedstrijd af te sluiten met een risico en ging ervoor. Een mooie ruime oefening met goed uitgevoerde afsprong zorgde voor de 4e plaats op dit toestel.
Hooijer mocht op het hoogste podium gaan staan, plaatste zich ruimschoots voor het NK en mag ook de dag erna nog in actie komen op sprong en balk.
P.i.T is wederom weer trots op de prestaties van haar turnsters die over het algemeen veel minder uren trainen dan de concurrentie.
De overige 10 turnsters van divisie 2 en 3 turnen op 12 en 13 april hun halve finale in Uithuizen.