Nieuws

Afgelopen weekend werd in Landgraaf het Nederlands Kampioenschap voor Groepsspringen C-Niveau gehouden. Het team van Exalto-Sport wist de hoogste score van de dag neer te zetten en pakte hiermee naast goud ook de trofee.
Op de eerste twee onderdelen ging het team ontspannen van start. Na het optreden was al snel duidelijk dat zij twee keer zilver hebben behaald. Het derde onderdeel was minitrampoline met pegasus. Er werd goed gesprongen en weer pakte Exalto zilver. Dit keer met een verschil van maar 1,45 punten.

Exalto_Sport_op_diverse_fronten_in_de_prijzen

Terwijl het jonge team in spanning wacht voor het onderdeel minitrampoline, de laatste kans om goud te pakken, neemt de spanning toe. Uiteindelijk weet het team zich te bewijzen door de series met dubbele salto’s, die zij als een van de weinigen springen, netjes uit te voeren. Dit werd door de jury beloond met een score van maar liefst 26,05 punten. Dat was niet alleen goed voor goud, maar ook voor de trofee voor hoogste dagscore.

Bronzen medaille voor Exalto-Sport acro duo op halve NK

Zaterdag 24 en 25 mei vonden in Zwolle de halve finales NK plaats voor de sportacrobatiek in de D lijn en de C lijn. Voor Exalto-Sport kwamen drie teams in actie. Het duo Nan Venendaal en Kim van Bindsbergen wist een bronzen medaille in de wacht te slepen.
Nan Venendaal en Kim van Bindsbergen lieten een prachtige oefening zien en kregen hiervoorr 25.85 pt. Een gedeelde eerste plaats na de eerste ronde. Tijdens de spannende tweede ronde wisten Nan en Kim een totaalscore van 51.20 pt. te behalen. Dit leverde het team een prachtige bronzen medaille op.

Twee Nederlands kampioenen voor Exalto-Sport

Het afgelopen wedstrijdweekend heeft Exalto-Sport vier NK medailles opgeleverd bij het turnen. Daarvan mogen Annelies van Dijk en Tieze van den Elzen zich Nederlands kampioen noemen.
Turnster Annelies van Dijk (pupil 2) mocht op zaterdag deelnemen aan het NK meerkamp 2e divisie in Breda. Zij wist in een deelnemersveld van 36 turnsters het hoogste cijfer te scoren op het onderdeel sprong. Ze turnde ook sterk op brug, maar scoorde minder op balk en vloer en eindigde uiteindelijk op de 13e plaats. Het hoge sprongcijfer voorspelde eigenlijk al wat er die dag erna zou gaan gebeuren. Tijdens de toestelfinale sprong liet Annelies een overslag en salto met schroef zien. Voor beide sprongen kon de jury maar 0,5 punten aftrekken, hierdoor werd zij verdiend Nederlands kampioen met een puntentotaal van 13,925.

Bij het heren turnen heeft Exalto-Sport sinds dit weekend ook een Nederlands kampioen op het onderdeel sprong. Tieze van den Elzen voerde tijdens het Bondskampioenschap in Utrecht twee nagenoeg perfecte sprongen uit en ook hij mocht dus naar huis als Nederlands kampioen.