Nieuws

Op 6 en 7 december werd Breda’s Open Acrobatic Cup (BOAC) georganiseerd. Teams uit Nederland, België, Oezbekistan, Wales en zelfs Amerika waren op dit internationale toernooi aanwezig.
Voor de sportacrobatiek teams van Exalto Sport was dit de eerste wedstrijd van het jaar en een goede test om te kijken hoe de teams ervoor staan, zo aan de start van het seizoen.

Op zaterdag mochten vijf teams de wedstrijdvloer betreden. In de ochtendwedstrijd wist het duo Jessy Schuit en Rosanna van Uum een prima 3e plaats te behalen. De middagwedstrijd beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het trio Claudia Engelen, Debbie Leeftink en Sterre Mijnten maakten helaas enkele kleine foutjes waardoor het podium buiten bereik bleef.
Rinske Bakker, Lotteke Blok en Tanja Wijnen lieten een mooie oefening zien (25.15 pt.) en kregen hiervoor de bronzen medaille omgehangen.
Karlijn Swaen, Elsa Boonstra en Sofie Wijnen werkten boven verwachting een mooie oefening af en scoorden hiermee 25.35 punten. Ze mochten trots de gouden medaille in ontvangst nemen.
Het duo Nan Venendaal en Kim van Bindsbergen liet een stabiele oefening zien (25.75 pt.) welke ook beloond werd met een mooie gouden medaille.

Zondag konden twee Exalto Sport teams de strijd aangaan met een ontzettend sterk deelnemersveld. Het team, bestaande uit Fleur Mijnten, Else van der Hee en Danique Pol liet een mooie en foutloze oefening zien waarvoor ze 25.05 pt. kregen. Het trio bestaande uit Irsa Rigg, Tessa van Bindsbergen en Nikki Schuit sloot voor Exalto Sport het wedstrijdweekend af met tevens een mooi uitgevoerde oefening. Deze werd beoordeeld met 25.15 pt. Helaas geen medailles voor deze teams. Zeker geen schande in een deelnemersveld met topteams die 20 uur per week trainen. Voor Exalto Sport een mooie opsteker en dit geeft zeker vertrouwen voor het komende wedstrijdseizoen.

Goede_start_Acro_Seizoen_Exalto
Groepsfoto teams van de zaterdag wedstrijd.
Bovenste rij van links naar rechts:
Claudia Engelen, Debbie Leeftink, Kim van Bindsbergen, Nan Venendaal, Sofie Wijnen, Elsa Boonstra, Karlijn Swaen.
Onderste rij van links naar rechts:
Sterre Mijnten, Lotteke Blok, Tanja Wijnen, Rinske Bakker