Nieuws
Zaterdag werd bij damclub D.E.S. het ‘Jac Hensen’ jeugddamtoernooi gehouden. Er hadden zich 19 jeugddammers opgegeven voor dit damtoernooi. De spelers waren verdeeld in vier groepen naar sterkte.
 
In de hoofdgroep van de pupillen liet Levien Cysouw momenteel de sterkste jeugddammer te zijn door al zijn vijf wedstrijden te winnen. De nummer twee Arjan Lagerweij moest met acht punten tevreden zijn met de tweede plaats. Jonathan Harskamp de kampioen van ‘De Wegwijzer’ deed goed mee en werd netjes derde met vijf punten.
In de tweede groep was Stefan van den Brink de sterkste door zeven punten te behalen uit vier partijen. De nummers twee en drie waren hier Marnix Teunissen (zes punten) en Damian Pot met vijf punten.
Geslaagd_Jac_Hensen_jeugddamtoernooi-2 
De welpen speelde ook in twee verschillende groepen een dubbele ronde.
In de hoofdgroep was de eerste prijs overtuigend voor Joël Melissen die al zijn zes partijen won. De nummer twee Geert-Jan van de Mel deed ook leuk mee en behaalde met acht punten een tweede plaats
In de tweede groep was er succes voor de jonge D.E.S.- welp Jarno Ploeg. Jarno liet zien met sprongen vooruit te gaan en behaalde uit zes wedstrijden tien punten. De nummer twee werd Silas Schuitemaker met een score van zeven punten.
 
Door de sponsoring van herenmode zaak Jac Hensen kregen de deelnemers uit handen van de voorzitter van damclub D.E.S. Jaap Heij allemaal een mooie beker of standaard als herinnering aan het jeugddamtoernooi.