Nieuws
Op een koude zaterdag ging een supportersschare op weg naar Rotterdam Kralingen, Freerk Scheltens was ingeloot in het KNLTB toernooi voor de 128 beste clubkampioenen van Nederland.
Van alle Nederlandse clubkampioenen behoorde Freerk bij de beste 128.
Freerk_Scheltens 
Dit is al een mooie prestatie op zich. Als clubkampioen van een kleine vereniging tussen al die kampioenen van grote verenigingen. Was dit te zien? In ieder geval aan de rating. De meeste kampioenen zaten met hun rating zo tussen de 2.0 en 4.0 Er stonden zelfs enige spelers onder de 2.0 tussen. Dus kansen? Wellicht op een paar games. De winnaar mag meedoen aan het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam.
 
Na een goede voorbereiding, vrijdagavond après ski avond van de wintercompetitie zaterdag op weg naar Kralingen. Het mooie tennispark Victoria met een hal met ‘slechts’ 8 banen. Freerk mocht de eerste ronde spelen tegen Lennert van den Hurk, rating 3.6.
Met het inspelen kregen de supporters hoop. Lennert speelde heel rustig. Zou het dan toch een paar games kunnen opleveren? Na een wat onwennig begin, wellicht de ondergrond, gaf Lennart gas. Echter, bij een stand van 1-4 wist Freerk in het hoofd van zijn tegenstander te komen en wist de stand gelijk te trekken 4-4. Freerk gooide al zijn wapens in de strijd. Zijn molenwiek, zijn tweede service, zijn forehand slice, zijn ‘hoge’ backhand. Echt alles werd uit de kast gehaald. Uiteindelijk was dit net niet genoeg om de eerste set te pakken.
 
De tweede set liet diverse lange rally’s zien. Freerk had de pech dat Lennert erg snel was en hij uiteindelijk toch in twee sets het onderspit moest delven. Wel met meer games dan verwacht. Het is dat wij erbij waren anders hadden we de uitslag nooit geloofd.