Nieuws

De traditioneel sterke DES dam jeugd nam op twee fronten deel aan de halve finale NK jeugddammen. In Heerhugowaard plaatste Jeroen van den Brink (Pupillen) zich met een knappe derde plaats voor de finale. De finale staat gepland van 28 april tot en met 3 mei in Doetinchem.

Wisselend_succes_DES_damjeugd

Bij de Junioren wisten Stijn Overeem en Arwin Lammers zich niet voor de finale te plaatsen. Lammers eindigde met een vierde plaats net naast het podium.

Pupillen

Lunteraan Jeroen van den Brink speelde in Heerhugowaard een degelijk toernooi. Uit zeven partijen wist Van den Brink elf punten te scoren. Tegen de winnaar Dirk Vet werd remise gespeeld. Berke Yigittürk was voor de Lunteraan te sterk. De overige tegenstanders werden verslagen.

De tweede Lunterse vertegenwoordiger Biense Wielstra was minder gelukkig. Hij eindigde in de achterhoede. Mede doordat hij de laatste drie speelronde verstek moest laten gaan.

Junioren

Als laatstejaars junior deed Arwin Lammers een poging om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Maar uiteindelijk werd het een 'net niet'. De vierde plaats bleek het hoogst haalbare te zijn.


Ook de tweede DES vertegenwoordiger Stijn Overeem wist zich niet te plaatsen. Hij werd zesde in zijn poule. De DES spelers begonnen met een remise tegen elkaar. Daarmee mocht Lammers het minst tevreden zijn. Hij miste tot opluchting van Overeem schijfwinst en wellicht de partijwinst.

Met een remise en een nederlaag vervolgde Lammers het toernooi. De talentvolle Lammers sprokkelde hier en daar nog wel punten bij elkaar. Stijn Overeem wist in de slotfase van het toernooi nog vier punten aan zijn totaal toe te voegen. Maar de ingezette eindsprint kwam te laat.

Eindstanden:

Pupillen:

1. Dirk Vet 7 - 13
2. Berke Yigittürk 7 - 11
3. Jeroen van den Brink 7 - 11
4. Selke Riedel 7- 9
5. Tamar Visser 7 - 8
6. Biense Wielstra 4- 4

Junioren:

1.Wouter Wolff 7 - 12
2. Rick Hakvoort 7 - 9
3. Jan van der Star 7 - 9
4. Arwin Lammers 7 - 7
5. Nick Waterink 7 - 7
6. Stijn Overeem 7 - 6

Bron: Ede stad 06-04-2014