Nieuws
Tijdens de bondskampioenschappen in Waalwijk op 10 en 11 juni hebben de heren turners van ‘Exalto Sport’ zeer goede prestaties geleverd. Zondag 11 juni wisten de heren al elf medailles te veroveren. Bij de pre instap wedstrijden meisjes in Bennekom wisten Merel Euyen en Babet Helming nog eens goud en brons te veroveren.
 
Zaterdag 10 juni turnden Alexander Lens, Pieter van Norel, Tieze van den Elsen en Max Koops hun meerkamp finale. Alexander Lens turnde een sterke meerkamp, met een puntentotaal van 65,75 miste hij op een haar na het podium, hij werd vijfde.
Een wedstrijd later turnde ook Pieter van Norel een goede meerkamp, door een fout op voltige behaalde hij in totaal 63,25 punten, goed voor een zevende plek. Tieze van den Elsen behaalde na een goede meerkamp een mooie 9e plek met 62,35 punten. Ook Max Koops kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd, met 67,70 werd hij vijfde. Daarmee heeft hij zich tevens geplaatst voor de Ahoy Cup op 17 juni in Rotterdam.
 
Zaterdag werden de pre instap wedstrijden voor de jongste turnstertjes in Bennekom georganiseerd. De jong talent meisjes van ‘Exalto Sport’ kwamen daar in actie. Voor Merel Euyen en Tirza Gerritsen de aller eerste echte turn wedstrijd. Merel turnde erg mooi. Ze bleef op de balk staan en sprong twee keer een prachtige handstand platval. Ze mocht uiteindelijk op het hoogste podium plaatnemen en won het goud.
Thirza vond het zichtbaar spannend en maakte een paar kleine foutjes ze belandde helaas net naast het podium op een 4e plaats. Babet Helming en Tara van de Poel kwamen voor het tweede jaar in actie bij de pre instap wedstrijd. Samen met Mila Biesheuvel turnden zij wel voor het eerst in het D1 niveau. Tara turnde het 4e cijfer op sprong maar viel helaas te vaak van de balk. Mila scoorde het 6e cijfer op brug maar kwam nog wat te kort op de andere onderdelen. Babet turnde een sterke wedstrijd en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.
 
Zondag 11 juni waren vijf Exalto Sport turners goed voor maar liefst elf medailles tijdens de toestelkampioenschappen. 's Ochtends mocht Micha van Ginkel zijn vloeroefening laten zijn, met een mooie score van 18,55 werd hij keurig vierde. Alexander Lens pakte het goud op voltige en het zilver op sprong en vloer. Tieze van den Elsen werd tweede op ringen en derde op vloer. Pieter van Norel kreeg maar liefst vijf medailles omgehangen, op de onderdelen vloer en brug pakte hij het goud en op de onderdelen sprong, rek en ringen won hij de bronzen medaille. Max Koops won de bronzen medaille op het onderdeel sprong. De turners kunnen terugkijken op een succesvol seizoen.
 
 
Foto: Heren turners met medailles. Van links naar rechts: Tieze van den Elsen, Pieter van Norel, Max Koops en trainer Niels Velthuijs.