Nieuws
Exalto Sport heeft het afgelopen weekend in drie verschillende disciplines laten zien dat de vereniging meedoet voor de prijzen. Bij zowel het dames turnen als het heren turnen en het individueel springen wisten de Exalto Sport leden op het podium te eindigen.
 
 
Zaterdag 26 mei kwamen drie jonge turnsters in actie bij de regiofinale 5e divisie in Ede. Instap turnster Mila Biesheuvel turnde een wedstrijd naar behoren maar maakte helaas een misser op sprong waardoor een hoge klassering er niet meer in zat.
Pupil turnster Maud Knevel had geen last van het warme weer en turnde zich naar een knappe derde plaats en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Turnmaatje Noortje Zwaneveld eindigde in het deelnemersveld van 31 turnsters op een 24e plaats.
 
Senior turnster Fleur van Haveren mocht als debutante in de derde divisie afgelopen zaterdag meteen haar eerste NK turnen. Een enorm knappe prestatie. Daar waar veel turnsters al jaren meedraaien in hetzelfde niveau.
In Waalwijk had Fleur een bijzondere start op vloer. Haar muziek liet het afweten en het kwam aan op haar improvisatie vermogen. Deze held liet vervolgens gewoon een keurige oefening zien met een mooi en hoog cijfer. Ook met haar nieuwe wedstrijdsprong, tsukahara gehurkt bleef ze knap staan. Op brug en balk leverde ze dit keer nog wat punten in, maar de toekomst biedt perspectief. Een 27e plaats van Nederland is iets om heel trots op te zijn.
 
Skip Langius sprong zaterdag mee met een individuele springwedstrijd in Wierden. Daar wist hij het zilver op de onderdelen airtrack en minitrampoline-kast in de wacht te slepen. Op het toestel plankoline-kast pakte hij ook nog een bronzen medaille.
 
Pieter van Norel turnde op zondag 27 mei in Leek zijn derde en laatste oefenwedstrijd in de Eredivisie. Hij heeft daar zes mooie oefeningen laten zien, met als hoogtepunt een spectaculair nieuw vluchtelement op rek. In de medaillegroep met alle junioren en senioren eindigde hij daarmee op de eerste plaats. Hij heeft nu nog vier weken om zich verder voor te bereiden op het NK in Rotterdam.