Nieuws

In Hoofddorp kwam Madelief van der Linden, namens Exalto Sport, bij het Bondskampioenschap Turnen Dames van de 2e divisie in actie. In de jongste leeftijdscategorie Instap Nationaal 2 eindigde zij na vier toestellen op de eerste plaats en is daarmee de beste turnster van Nederland in haar categorie.

Madelief startte goed op het onderdeel brug. Daarna liet zij een prachtige balkoefening zien, wat werd beloond met 14,75 punten. Voor haar vloeroefening kreeg zij 13,80 punten en tot slot kwam zij in actie op sprong. Hoewel dit één van haar betere toestellen is, viel zij met de streksalto, wat haar een punt aftrek opleverde. Daarna begon het wachten tot ook de andere turnsters hun meerkamp hadden afgerond. Madelief bleek voldoende voorsprong te hebben opgebouwd en eindigde als eerste.
Zondagmiddag kwam Madelief nog in actie bij de toestelfinale op Sprong. Ze was als laatste aan de beurt en wist dus dat zij een hoger cijfer moest halen dan een 13,50. Een goede overslag en nette streksalto tot stand leverde haar een eindcijfer op van 13,60. Daarmee mocht zij opnieuw het hoogste podium betreden en is Madelief Bondskampioen op het toestel Sprong 2014.

Exalto_Sport_turnster_Nederlands_Kampioen
Foto: Madelief met medaille en bloemen