Nieuws
Het sportacrobatiek trio bij ‘Exalto Sport’, Debbie Leeftink, Else van der Hee en Kim van Bindsbergen heeft een zilveren medaille behaald en heeft zich daarmee overtuigend geplaatst voor het Oost Nederlands kampioenschap (ONK).
 
Zaterdag 11 maart werd in Groenlo de tweede plaatsingswedstrijd in de sportacrobatiek gehouden. Tijdens deze wedstrijd moesten de teams zich zien te plaatsen voor het Oost Nederlands kampioenschap. Voor Exalto Sport deden afgelopen zaterdag twee teams mee.
De twee teams die voor Exalto Sport uitkwamen waren in de D-lijn: Ruth de Does, Clémence Spruit en Cheyenne Spruit, en in de C-lijn Else van der Hee, Debbie Leeftink en Kim van Bindsbergen.
 
Het team in de D-lijn liet een goede oefening zien. Deze oefening werd gewaardeerd met 31.8 punten en een zeer verdiende vierde plaats. Het team in de C-lijn mocht als eerste hun balansoefening laten zien. De dames openden hun wedstrijd met een mooi uitgevoerde oefening. Hiervoor kregen zij een mooie score van 24.47 punten wat goed was voor de hoogste dagscore.
Na deze oefening was de concentratie voor de tweede oefening, de tempo-oefening, iets minder. Zij presteerden net iets onder hun kunnen wat terug te zien was in hun cijfer. Voor deze oefening kwam een score van 22.95 punten op het scorebord te staan. Met een puntentotaal van 47.42 werd dit team verdient tweede. Daarmee zijn nu alle sportacrobatiek teams geplaatst voor het ONK.
 
Deze wedstrijd vindt plaats op 1 april in Ruurlo. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Hier kunnen de teams weer een stapje dichterbij het uiteindelijke doel komen, Het Nederlands Kampioenschap in Ahoy.