Nieuws
Exalto Sport nam het afgelopen weekeinde met vier teams deel aan het N.K. in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 20 en zondag 21 juni kamen de sportacrobatiek teams in actie in het C en Jeugd A niveau.
Exalto_Sportacrobatiek_met_4_teams 
Sportacrobatiek is een combinatie van Acrobatiek en Gymnastiek. Belangrijk zijn kracht, lenigheid, balans, durf, een goede techniek en een goede samenwerking met je teamgenoten. Kortom een complete sport.
Zaterdag 20 juni mochten twee teams van Exalto Sport hun kunnen in de C lijn laten zien. De trio’s bestaande uit Lotteke Blok, Rinske Bakker, Tanja Wijnen en Debbie Leeftink, Claudia Engelen, Sterre Mijnten lieten mooie en foutloze oefeningen zien.
Het trio van Lotteke, Rinske en Tanja scoorde 25,85pnt voor de balans oefening en 25,70pnt voor de tempo oefening. Dit team behaalde daarmee een knappe 8e plaats. Team Debbie, Claudia en Sterre scoorde voor de balansoefening 25,70pnt en voor de tempo oefening scoorden ze 25,80pnt. Daarmee scoorden ze net iets minder dan het andere trio en eindigde op de 9e plaats.
 
Zondag 21 juni was de concurrentie moordend. De trio’s bestaande uit Fleur Mijnten, Else vd Hee, Danique Pol en Tessa van Bindsbergen, Irsa Rigg, Nikki Schuit moesten hun meerdere erkennen tijdens deze spetterende finale. Maar liefst tien teams moesten zich zien te plaatsen voor het EK. Het niveau en het aantal trainingsuren van deze teams ligt dan ook ver boven de teams van Exalto Sport. De teams wisten zich echter goed staande te houden.
Helaas maakte het team van Fleur, Else en Danique tijdens de balansoefening een paar kleine foutjes. Ze scoorde hiervoor 23,6 pnt. Ze verloren punten maakte zij ruimschoots goed door een prachtige tempo oefening te laten zien. Daarvoor kregen ze 25,65pnt. Hiermee kwamen zij uit op een 15e plaats. Het trio bestaande uit Tessa, Irsa en Nikki deed het iets beter en scoorde voor hun balans oefening 25,10pnt. Voor de tempo oefening scoorde ze 25,95pnt daarmee eindigde dit team op een 13e plaats.
 
Exalto Sport sluit op 4 juli het seizoen af met onderlinge wedstrijden in het Sporthuus in Lunteren. Alle disciplines gaan deze dag onderling de strijd met elkaar aan om te kijken wie zich clubkampioen mag gaan noemen.
 
Foto: van links naar rechts:
Lotteke, Rinske en bovenpartner Tanja - Else, Fleur en bovenpartner Danique - Tessa, Irsa en bovenpartner Nikki - -Claudia, Debbie en bovenpartner Sterre.